Elon Musk, Twitter’da askıya alınan hesapları tekrar aktif etmek istiyor

Twitter'ın yeni patronu Elon Musk, daha önce platformda askıya alınan hesapları getirmeyi planladığını açıkladı.

İş insanı Elon Musk, Twitter için aldığı kararlarla dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Sosyal medya platformunun yeni sahibi, şimdi de daha önce askıya alınan hesapları tekrar aktif etmeyi planlıyor.

Bu yılın başlarında Twitter’ı satın almak istediğini açıklayan Elon Musk, uzun ve zorlu bir sürecin ardından istediğini yaptı ve platformu satın aldı. Twitter’ı satın aldıktan sonra başta üst düzey yöneticiler olmak üzere şirkette çalışan binlerce kişi istifa etti. İstifaların ve yeni abonelik sistemlerinin ardı arkası kesilmezken iş insanı, şimdi de askıya alınan ve kapatılan hesaplar üzerine çalışmalar yapıyor.

Geçtiğimiz günlerde ABD’nin eski devlet başkanı Donald Trump‘ın hesabını tekrar aktif ettiren Elon Musk’ın sıradaki hedefi de askıya alınan hesaplara af getirmek oluyor. Elon Musk, Perşembe günü Twitter’ın önümüzdeki haftadan itibaren platformdan askıya alınan hesaplara “genel af” çıkaracağını söyledi. İş insanı, önceki gün platformun etkilenen hesapları geri yüklemesi gerekip gerekmediğine dair bir anket yayınladı.

Musk’ın kullanıcılara yönelik anketi, askıya alınan hesap sahiplerinin “yasaları çiğnememeleri veya spam ile uğraşmamaları koşuluyla” platforma yeniden katılabileceklerine dair bir bilgilendirme içeriyordu. Yaklaşık 3.2 milyon kullanıcı, af lehine %72.4 oy vererek ankete katılım sağladı. 

Anket sonuçlarının ardından iş insanı, “Halk konuştu. Af gelecek hafta başlıyor. Vox Populi, Vox Dei.” açıklamasını Twitter üzerinden yaptı. Vox Populi, Vox Dei, Latince’de “Halkın sesi, tanrının sesidir.” anlamına geliyor.

Twitter patronunun açıklamalarından sonra platformun af gelen hesaplarla birlikte gelecekte içerik moderasyonu ile nasıl başa çıkacağı oldukça merak ediliyor.

Güncel İçerikler