Tüketicilere kredi desteği sağlayan Blnk, 32 milyon dolar yatırım aldı

Tüketicilere gündelik alışveriş için anında kredi imkanı sunan Blnk, 32 milyon dolar yatırım aldı.

Mısır’da anında tüketici kredisi sağlayan fintech platformu Blnk, 32 milyon dolar yatırım aldı. Girişim, yatırımı kendi içerisinde sınıflara ayırarak nasıl bir yol izleyeceğini de açıkladı.

32 milyon dolar yatırımın 12.5 milyon dolar‘ı tohum öncesi ve tohum turu olarak (Abu Dhabi Emirates International Investment Company [EIIC], Sawari Ventures ve diğer yatırımlar tarafından desteklendi), 11.2 milyon dolar borç finansmanı ve 8.3 milyon dolar‘ı (National Bank of Egypt ve Banque du Caire tarafından sağlandı) ise tahvil ihracı için kullanılacak.

2021 yılının Ekim ayında kurulan girişim, herhangi bir klasman fark etmeksizin tüm satıcı ve tüccarlarla ortaklık kurarak, müşterilere satış noktasında taahhütte bulunmalarını ve elektronik, mobilya ve otomotiv hizmetleri gibi ürünleri 6-36 ay taksitlerle satın almaları için finansman sağlamalarını sağlıyor.

Amr Sultan ve Tarek Elsheikh tarafından hayata geçirilen Blnk’in tescilli kredi taahhüt sistemi, müşterilerin riski faktörünü ve borçlarını ödeyebilme ihtimalini değerlendiren risk puanlama modeli bulunuyor. Platform, şimdiye kadar 300’den fazla tüccardan (yarısı aktif) oluşan bir ağ aracılığıyla aylık ortalama 60.000’den fazla müşteriye %2,6 faiz ile 20 milyon dolar’ın üzerinde kredi sağladığını iddia ediyor.

Blnk’in Kurucu Ortağı ve CEO’su Amr Sultan, “Misyonumuz, satış noktasında kapsayıcı ve uygun tüketici kredisi sunarak daha fazla Mısırlının arzu ettikleri ürün ve hizmetleri satın almalarını kolaylaştırmak oluyor. Yolculuğumuzun erken bir aşamasında büyük bir yatırımcı grubunun desteğine sahip olmaktan mutluluk duyuyoruz. Onların desteğiyle, Mısır’ın yanı sıra daha geniş Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesinde finansal katılımı artırabileceğimize inanıyoruz” dedi.

Yatırımcılar arasında bulunan Joseph Iskander, “Mısır pazarının ve ​​ekosisteminin bölgesel ve uluslararası yatırımcılar için çekici bir fırsat sunduğuna inanıyoruz. Önemli değerleri belirlemeye ve yatırım yapmaya kararlıyız. Mısır’da finansal katılımı ve ekonomik kalkınmayı yönlendirmek için Blnk ile ortak olmaktan memnunuz ve hedeflerine ulaşmak için ekiple birlikte çalışmayı dört gözle bekliyoruz.” dedi.

Yatırım, platformun yapay zeka destekli kredi altyapısının daha da geliştirilmesini desteklemek ve şirketin hızla büyüyen müşteri portföyünü finanse etmek için kullanılacak.

Güncel İçerikler