PhotoRoom, Seri A turunda 19 milyon dolar yatırım aldı

Fotoğraf düzenleme uygulaması PhotoRoom, 40 milyon aboneye ulaştı ve 19 milyon dolar yatırım aldı.

Fotoğraflar için gelişmiş düzenleme özellikleri sunan PhotoRoom, düzenlenen Seri A turda 19 milyon dolar yatırım aldı. Balderton Capital liderliğinde düzenlenen tura Facebook, Hugging Face ve Disney+‘dan melek yatırımcılar ve mevcut yatırımcı Adjacent katıldı.

2019 yılında Matthieu Rouif ve Eliot Andres‘in kurduğu fotoğraf düzenleme uygulaması, dünya çapında çevrimiçi görüntülerini yükseltmek isteyen tüketiciler, girişimciler ve işletmelerin tercihi oluyor. Pikselleri nesnelere çevirmek için derin öğrenmeden yararlanan gelişmiş yapay zeka, kullanıcıların görüntüleri saniyeler içinde düzenlemesine olanak tanıyor. Kullanıcılar, arka planları kaldırabiliyor, değiştirebiliyor veya bulanıklaştırabiliyorlar. Yazılım, Magic Retouch aracıyla istenmeyen özellikleri silmek için kullanılabiliyor.

PhotoRoom, geniş bir arka plan şablonları kitaplığına sahiptir ve her platform kısıtlamasını göz önünde bulundurarak görüntüleri farklı biçimlerde dışa aktarmanıza yardımcı oluyor. Uygulama, iOS ve Android’de 40 milyon indirmeye ulaştığını açıkladı. Ayrıca PhotoRoom’un 7 milyon aktif kullanıcısı bulunuyor.

Şirketin kurucu ortağı ve CEO’su Matthieu Rouif, “Şimdiye kadar bir nesneyi tuttuk ve arka planı sildik. Ancak daha sonra kullanıcılar nesneyi bir şablonun önüne koymak için bir arka plan arıyorlar.” dedi.

PhotoRoom, nesneye dayalı bir pazarlama ürünü fotoğrafı oluşturmayı sağlıyor. Özellik, ilk olarak sınırlı kullanıcılara beta olarak sunulacak. Aşamalı olarak tüm kullanıcılara dağıtılması planlanıyor. 

Balderton Capital ortağı Bernard Liautaud yaptığı açıklamada, çevrimiçi fotoğrafçılığın önemi çok büyük ve PhotoRoom’un pazar lideri olma konusunda hem güce hem de hırsa sahip olduğunu söyledi.

28 dilde kullanıcılara sunulan uygulama, aldığı yatırımla mevcut yazılımını daha da geliştirmek, üretken yapay zeka özelliklerini iyileştirmek ve Avrupa genelinde yetenekli kişileri işe almaya devam etmek için kullanmayı planlıyor.

Güncel İçerikler