Tekstil endüstrisini akıllandırmak isteyen Smartex, 24.7 milyon dolar yatırım aldı

Tekstil sürecinde olumsuzlukların ve israfın önüne geçmek için özel yazılım geliştiren Smartex, 24.7 milyon dolar yatırım aldı.

Tekstil ürünlerinin israfını azaltmak için cihazlar geliştiren Smartex, Seri A turda 24.7 milyon dolar yatırım aldı. Lightspeed Venture Partners ve Tony Fadell‘in bulunduğu Build Collective tarafından yönetilen tura H&M Group, DCVC, HAX, Spider Capital, Momenta Ventures, Bombyx Capital Partners ve Fashion for Good gibi önemli yatırımcılar katıldı.

Girişim, üretim bandında ters giden bir şeyler olduğunda üretimi durdurarak israfı önlemek için kullanılabilen, kusurları belirleyerek kumaş üretimini daha verimli hale getiren bir yazılımla endüstriye yardımcı oluyor. Üretim tesislerinin çoğu yapay zeka destekli bir altyapıyı bünyesinde barındırmıyor. Smartex’in sunduğu yazılım uçtan uca çözümleri bir araya getiriyor.

Smartex’in kurucu ortağı ve CEO’su Gilberto Loureiro, “Teknolojimiz ve yeteneğimizle moda endüstrisinde yeni bir sayfa açabileceğiz ve sonuçta israfı ve maliyetleri azaltabileceğiz. Bu global zorluğu çözmek ve daha sürdürülebilir bir dünyaya katkıda bulunmak için çabalıyoruz. Burada olumlu bir etki yaratmak için tüm uğraşlara ihtiyacımız var. Ayrıca paha biçilmez deneyime sahip böyle mentorlarla çalışmak harika. Lightspeed Ventures gerçekten global ölçekli ve faaliyet gösterdiğimiz birçok coğrafyada bizi destekliyor. Tony Fadell ve ekibi, birinci sınıf danışmanlarla benzersiz ürün ve pazarlama yaklaşımını yansıtıyorlar. Tony’nin son kitabı “BUILD” bizim için oldukça önemli bir yere sahip.” dedi.

Gilberto Loureiro, sözlerine şu şekilde devam etti: “Asya’daki tekstil üretimi ve Bangladeş, Vietnam, Çin gibi tüm mega üretim yerleri konusunda çok heyecanlıyım. Hiç kimse bu pazarlarda derin bir anlayışa ve mevcudiyete sahip olmadan tekstil sorunlarını çözemez. Bu yüzden kültürel yönlere girmek ve burada iş yapmak gerçekten harika bir deneyim oluyor. Nihai vizyonumuz ve uzun vadeli hedefimiz arasında dünyanın dört bir yanındaki fabrikaların önemli ölçüde daha az atıkla üretim yapmasını sağlamak için tekstil dışındaki diğer endüstrilere genişlemek bulunuyor. Büyük bir fark yaratana kadar durmayacağız.” dedi.

Smartex, aldığı yatırımı yeni pazarlarda faaliyet göstermek ve ekibini büyütmek için kullanacak.

Güncel İçerikler