Portekiz merkezli Smartex, yerli girişim Tuvis’i satın aldı

Smartex, Türkiye merkezli Tuvis'i satın alarak küresel varlığını ve ürün yeteneklerini güçlendirecek.

Portekiz merkezli Smartex, tekstil üretim hatlarının görsel kalite kontrolü için benzersiz yapay zeka ve derin öğrenme çözümleri geliştiren yerli teknoloji girişimi Tuvis‘i satın aldığını duyurdu. Satın almadan sonra kurucular Smartex bünyesine dahil oldu.

Tuvis, Eyüp Görkem Bayram, Bahadır Gölcük ve Batuhan Şahin tarafından, 2019 yılında İstanbul’da erken aşama yatırım ile kuruldu. Hem Smartex hem de Tuvis, en son teknolojiyi kullanarak tekstil endüstrisini dijitalleştirme hedefini paylaşıyor. Kurucularının birlikte okudukları üniversite yıllarından sonra, makine öğrenimi bilgilerini daha önceden mevcut olan sektör bilgileriyle birlikte endüstriye uygulamaya karar verdi. Ocak 2022’den bu yana şirket Eyüp Görkem Bayram ve Bahadır Gölcük liderliğinde yolunda ediyordu.

Küresel tekstil endüstrisine büyük katkı sağlayan ülkelerden biri olan Türkiye, köklü bir yerel distribütör olan ERKO, çok sayıda tam zamanlı mühendis ve servis teknisyeni ile şu anda Smartex’in en büyük pazarlarından biri. Bu satın alma ve yeni bir teknoloji merkezinin açılışı, Smartex’in küresel tekstil endüstrisine değer katma, müşteri deneyimini iyileştirme ve sıfır atıklı bir gelecek için çabalama misyonuna yönelik bir sonraki adımıdır. Küresel bir buluşma noktası olarak İstanbul, bölgedeki yetenekleri dahil etmek için mükemmel bir yer ve Smartex, yeni teknoloji merkezini İstanbul’un iş merkezlerinden biri olan Maslak’ta konumlandıracak olmaktan büyük heyecan duyuyor.

Teknoloji Merkezi, ekibin gerçekten benzersiz bir şey yaratması için bir alan sağlayacak ve burada Customer Service Engineer, Customer Success Specialist ve diğer alanlarda uzmanlığa sahip bir çok çalışan istihdam edilecek.

Smartex CEO’su Gilberto Loureiro, “Bu satın almanın, mühendislik gücümüzü küresel olarak genişletmek için stratejik bir hareket olduğuna inanıyoruz. İstanbul’daki büyüyen ekibimizin yardımıyla, dünya çapında tekstil endüstrisi üzerinde kalıcı bir etki yaratacağımızdan eminiz.”

Smartex, Tuvis’in katılmasından büyük heyecan duyuyor. Tuvis’in satın aılınmasından sonra Smartex’in Türkiye genel müdürü olan Eyüp Görkem Bayram verdiği demeçte “Yolculuğumuz benzer şekilde başlamıştı ve şimdi ise yollarımız kesişti. Tuvis ekibi adına, Smartex’e katılmaktan, ürün ve hizmetleri güçlendirerek tekstil endüstrisinin dijitalleşmesinde küresel etkiyi artırmaktan dolayı heyecan duyuyoruz.” dedi.

Güncel İçerikler