105 girişimin yer aldığı Türkiye Dijital Sağlık Girişimleri Haritası 2022 yayınlandı

Son 5 yıldır Türkiye’deki girişimcilerin ve startup ekosisteminin gelişimine destek veren Bayer; Türkiye’de kurulan sağlık alanındaki girişimleri tanıtmak amacıyla iki yılda bir güncellediği Türkiye Dijital Sağlık Girişimleri Haritası’nı yayınladı.

Bayer’in inovasyonun tüm iş dünyasında etkili bir şekilde yaşatılması ve yaygınlaştırılabilmesi için girişim hızlandırma programı G4A Turkey kapsamında iki yılda bir hazırladığı Türkiye Dijital Sağlık Girişimleri Haritası güncellendi. Gelen başvuruların değerlendirilmesi sonucunda Türkiye’deki girişimciler tarafından kurulan, sağlık alanındaki 105 startup haritada yerini aldı.

Sağlıklı Yaşam, Hastane & Eczane Çözümleri, Biyoteknoloji & AR-GE, Kolay Tanı & Erken Teşhis, Çocuk Sağlığı ve Giyilebilir Teknoloji & IoT dahil olmak üzere 10 farklı kategoride gruplandırılmış sağlık alanındaki girişimleri içeren haritada; Bayer’in 5 yıldır düzenlediği Girişim Hızlandırma Programı G4A Turkey’e sağlık alanında seçilen 18 girişim de bulunuyor. Bu startuplar arasından yatırım alan 9 girişimin şirket değerlemesi toplamı; program kapsamında sunulan hibe, mentorluk, eğitim ve iş birliği desteğiyle 90.4 milyon dolara ulaştı.

Bayer; başvuru yapan ve değerlendirmeye alınan tüm bu girişimlere ayrıca Türkiye Dijital Sağlık Girişimleri Haritası’nı kendi mecralarında paylaşarak iletişim desteği de sağlayacak.

Güncel İçerikler