Workup Girişimcilik Programı’nın 9. ve WorkupAgri’nin ilk döneminden mezun olan girişimler

İş Bankası'nın girişimleri desteklemek ve ekosistem içerisinde daha fazla varolmak için hayata geçirdiği Workup Girişimcilik Programı'nın 9. ve WorkupAgri'nin ilk dönemi gerçekleştirilen demo day ile tamamlandı.

Türkiye İş Bankası’nın bundan 5 yıl önce Mart 2017’de hayata geçirdiği Workup Girişimcilik Programı‘nın bugün 9. dönemi tamamlandı. Ayrıca bu yılın özel bir anlamı daha var. Tarım odağındaki girişimleri desteklemek için hayata geçirdikleri WorkupAgri, ilk mezunlarını verdi.

İki programdan mezun olan girişimler:

Cubtale: Doktor ve ebeveynlerin rutin bebek bakımında veri odaklı karar vermelerine olanak sağlayan, mobil uygulama ve “cub” isimli akıllı butonlardan oluşan bir bakım yönetim platformudur.

Soyl-Gel: Tarımda sürdürülebilir kaynak yönetimi sağlamak amacıyla; bitkilere toprak altında kontrollü su ve zirai ilaç salınımı yapan doğal nanokompozit yapılı süper emici polimer üretir..

Finekra: Banka ve muhasebe programlarıyla entegre çalışan, kurumların banka ve ödeme-tahsilat süreçlerini tek portaldan yönetmelerini sağlayan, tüm platformlardan erişilebilir yeni nesil finans uygulamasıdır.

Wastespresso: Otel, kafe, ofis vb. kahve atığı oluşturan işletmelerin düzenli periyotlarda kahve atık yönetimini gerçekleştirip, bu kahve atıklarını sürdürülebilir teknolojik altyapısıyla ileri dönüştürerek tek/çok kullanımlık plastik materyaller ve farklı sektörler için (ambalaj, plastik vb.) hammadde üreten girişimdir.

Cineshort: Özenle seçilmiş yüzlerce kısa filmi abonelik modeli ile kullanıcısına sunan, yönetmenlere de gelir paylaşımıyla sürdürülebilir destek sağlayan mobil video yayın platformudur.

Wicow: Yapay zekâ altyapısıyla büyükbaş hayvanları ve çiftliği tanıyan, çiftçinin hayvanını tüm hayat döngüsü boyunca takip etmesini sağlayan, çiftçiyi gerekli zamanlarda verdiği alarmlarla uyararak hayvan sağlığını iyileştiren ve verimliliği artıran bir sağlık takip sistemidir.

Fintegre: Perakendecilerin ihtiyaçlarına göre uyarlanabilen, müşterilerinin satın alma gücünü artıran; cihaz değişim programları, sigorta işlemleri, elektronik cihaz kiralama servisleri, abonelik modelleri vb. çözümler sunan finansal servisler platformudur.

Local Greens: Metropol şehirlerde bulunan lokal üretim alanlarında, yeşilliklerin toprak yerine su ortamı içerisinde zararlı pestisitler kullanmadan yetiştirilmesi yöntemini kullanan bir girişimdir.

Wiser: Yeni medya içerikleri için yaratıcı ekonomi ve yapay zekâyı birleştiren bir keşif platformudur. Sürekli benzer içerikler önermeye programlı olan algoritmalar yerine, hem kişisel hem ufuk açıcı bir medya deneyimi sunar.

3pmetrics: Kurumların sürdürülebilirlik, çevre, sosyal ve yönetişim risklerini hesaplayıp raporlayabildikleri, karbon ayak izi ve su ayak izlerini analiz edip azaltma planına geçebildikleri dijital platform hizmetidir.

Co-one: Yapay zekâ takımlarının ürünlerini geliştirebilmeleri için gereken kaliteli etiketlenmiş veri ihtiyacını yüksek hızda, takip edilebilir ve sürekli hale getiren bir etiketleme servisidir.

Güncel İçerikler