İş Bankası’ndan tarım odaklı yeni girişimcilik programı: WorkupAgri

Türkiye İş Bankası, ülkemizde girişimciliğin gelişmesi ve ekosistemin büyümesi adına sunduğu kapsamlı desteklerini tarım alanında düzenlenecek girişim hızlandırma programı WorkupAgri ile genişletiyor.

4 yıldır kesintisiz devam eden bağımsız girişimcilik programı Workup’ın çatısı altında tarım alanında değer önerisi geliştirerek ülkemizde tarım ekonomisinin gelişmesine yönelik çözümler üreten sürdürülebilir ve ölçeklenebilir teknoloji startup’larının büyümesine destek olmayı amaçlıyor.

9 Eylül Perşembe gününe kadar başvurulabilecek programda, tarım alanında enerji, su tasarrufu, gübreleme, ilaçlama lojistik, üretim, tedarik zinciri vb. alanlarda akıllı teknolojileri kullanarak verimliliği artıran, doğayı koruyan veya iklim değişikliği ile mücadeleye katkı sunan bir çözümü olan 5 girişim seçilecek. Seçilen girişimler altı ay sürecek eğitim, mentorluk, İş Bankası ve grup şirketleri ile iş geliştirme, ulusal ve uluslararası geniş iş ağına erişim ile yatırımcılarla buluşma imkânına sahip olacaklar.

Tarım ve Sürdürülebilirlik alanında 6 ay süren program; girişimcilere özel mentorluk ve işletmelerini büyütmek için fırsatlar sunan, geniş bir network ile küresel olarak açılmalarını destekleyen bir hızlandırma programıdır. Programa katılacak girişimlere;

  • Kavram kanıtlama ve Müşteri Edinim Fırsatları: Türkiye İş Bankası ve ortakları sayesinde geniş mentor ve kurumsal ortak ağı ile çözümleri doğrulama, test etme ve kavram kanıtlama çalışması yapabilme imkanları
  • Yurt Dışı Pazarına Açılma: Bölgesel ve yerel ortakların desteğiyle küresel pazardaki iş fırsatlarına erişim, ilişkili ortaklar ve hızlandırıcılarla uluslararası yeni pazarların ve bağlantıların derinlemesine analizi, yeni başlayanların büyümesi ve uluslararasına açılmasına yardım edilmesi
  • Eğitimler ve Mentorluk: Alanında uzman mentorlar ve sektör paydaşları ile bir araya gelme imkanı
  • Finansmana ve Yatırım Ağlarına Erişim: Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’daki yerel ve küresel melek yatırımcılar ve fonlar ile tanışma fırsatları, finansman süreci ve görüşmeleriyle ilgili destek alma.

Şimşek: “WorkupAgri sürdürülebilir değer üretme yaklaşımımızın bir ürünü”

İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Şahismail Şimşek, WorkupAgri programı ile girişimcilik ekosistemine katkı sunmaktan mutluluk duyduklarını aktardı. Şimşek sözlerine şöyle devam etti: “İş Bankası olarak tüm faaliyetlerimizi çevreye ve topluma sürdürülebilir değer üretme yaklaşımımızla yürütüyoruz. Workup ile şimdiye kadar 107 girişime ev sahipliği yapıldı. Mezun olan her 4 girişimden 3’ünün girişimcilik yolculuğuna devam ettiği programa dahil olan 29 farklı girişim, şimdiye kadar toplam 6,2 milyon dolar yatırım aldı, yurt dışına açılanlar oldu. Bu alandaki tecrübemiz ve kazanımlarımızın yanı sıra, iş ortağımız ve hızlandırıcı partnerimiz Hackquarters desteği ile banka olarak çok önem verdiğimiz tarım alanına özel bir programla ekosisteme destek olmak istedik. Tarım girişimciliği alanında iki senedir düzenlediğimiz yarışmalarda da burada çok daha uzun soluklu bir sistem kurabileceğimizi gördük ve Workup yapısına tarıma özel bir alan ekledik. Tarım odaklı girişim hızlandırma programımız WorkupAgri ile teknolojiyi doğanın hizmetine sunacak fikirlerin, girişimcilerin yolunu açmayı hedefliyoruz. Bu alanda çalışmalarını sürdüren tüm girişimlerimizi WorkupAgri programımıza davet ediyoruz”.

Güncel İçerikler