ZMO.ai, A serisi yatırım turunda 8 milyon dolar yatırım aldı

ZMO.ai, Hillhouse Capital liderliğindeki A Serisi yatırım turunda 8 milyon dolarlık yatırım aldı. Yatırım turuna GGV Capital ve GSR Ventures da katıldı.

Zmo’nun diğer kurucu ortakları arasında Belçikalı KU Leuven’den mezun olan bilgisayar vizyonu alanında doktora yapan Ma Liqian ve daha önce Tencent ve Sensetime’da AI destekli stil üzerinde çalışan Yang Han yer alıyor.

ZMO, üretici rekabet ağını (GAN) kullanarak yüz, boy, ten rengi, vücut şekli ve poz gibi basit parametreleri tanımlayarak sanal tam model gövdeleri oluşturmalarına yardımcı olacak bir yazılım üretti.

Zmo’nun CEO’su ve kurucu ortağı Ella Zhang, ”Geleneksel olarak, hazır giyim üretiminin döngüsü tasarım, kumaş seçimi, desen yapımı, modellemeden raflara çarpmaya kadar iki ila üç ay sürebiliyor. Bu süreci tersine çevirip kısaltıyoruz. Müşteriler artık bir giysiyi web sitesinde sanal bir modele koyarak test edebiliyor. Farklı modeller üzerinde deneyerek belirli bir ürüne ne tür insanların uyacağını da test edebiliyorlar” dedi.

ZMO, ileriye dönük olarak, GPT-3‘ü, modellere yönelik çalışmalarda kullanmayı planlıyor. Şirket bu özelliğin, ürün tanıtımları için de yararlı olacağını belirtiyor.

Zmo’yu Zhang ile kurmadan önce kendi sınır ötesi e-ticaret işini yürüten Roger Yin, e-ticaret şirketlerinin ortalama olarak yıllık brüt mal değerlerinin yaklaşık % 3-5’ini fotoğraf çekimlerine harcadığını söylüyor.

Yin, “Görüntüler, e-ticaret satışlarını artırmada büyük rol oynuyor. Sorun şu ki, satış döngüsü az ancak görüntülerin maliyeti yüksek” diyor.

Güncel İçerikler