Açık bankacılık platformu Abound, 601 milyon dolar yatırım aldı

İngiltere merkezli bir tüketici kredisi hizmeti ve açık bankacılık platformu geliştiren Abound, 601 milyon dolar yatırım aldı.

İngiltere merkezli bir tüketici kredisi hizmeti ve açık bankacılık platformu geliştiren Abound, 601 milyon dolar yatırım aldı. Tur, hem borcu hem de öz sermayeyi içeriyor. Citi Bank ve Waterfall Asset Management hem borcu hem de öz sermayeyi içeriyor borç turunda yer alırken K3 Ventures, GSR Ventures ve Hambro Perks öz sermaye turunda yer aldı.

2020 yılında kurulan girişim, apay zeka tabanlı risk ve borç verme profillerini oluşturmak için kullandığı banka işlem verilerini “finansal röntgenlere” benzer şekilde işliyor. Yapay zekayla beraber borçlu kişilerin profilleri analiz ediliyor ve en iyi faiz oranlarının kişilere ödeme kolaylığı sunuluyor.

Abound CEO’su ve kurucu ortağı Gerarld Chappell, “Kendimizi kredi puanlamanın ötesine geçiyor olarak görüyoruz.” dedi.

K3 Ventures CEO’su Kuok Meng Xiong yaptığı açıklamada, “Kredi verme endüstrisi, son on yılın teknolojik gelişmelerini göz ardı eden geleneksel kredi puanlama gibi eski uygulamaların hakimiyetindedir” dedi. “Abound, benzersiz bir ürün ve farklılaştırılmış bir yaklaşım sunuyor ve şimdiden binlerce müşteri için işe yaradığını kanıtlıyor. Abound’un teklifinin önümüzdeki yıllarda büyüdüğünü görmekten heyecan duyuyoruz.” sözlerini kullandı. 

Yatırımla beraber girişim, Birleşik Krallık’taki doğrudan tüketiciye yönelik teklifini tamamlamak için Avrupa’da kendi açık bankacılık çerçevesi PSD2’yi inşa eden bir B2B hizmeti olarak genişlemeyi planlıyor.

Güncel İçerikler