Heaventures’ın girişim geliştirme şirketi Heavendev, faaliyetlerine başladı

Kapsamlı ‘Teknoloji ve Ürün kurucu ortağı’ kurgusu ile startup kurucularının teknoloji liderliği ihtiyacına cevap veren Heavendev, startuplardan başvuru almaya başladı. Yurt içi ve yurt dışı pazarlara sunulması söz konusu ürünler için baştan sona ürün tasarımı, planlama ve geliştirme süreçlerinin kurgusunu yapacak ve sürdürülebilir bir teknoloji hayat döngüsünü hayata geçirecek bir kurucu ortağa ihtiyaç duyan girişimcilerin başvurması bekleniyor.

Dünyaya açılmak isteyen alanında uzman ve oyunu değiştirmek isteyen startup’lara maddi ve ayni akıllı yatırım desteği veren yerli yatırımcılık girişimi Heaventures‘in bir iştiraki olarak kurulan Heavendev, Heaventures kurucu ortakları Nurettin Şendoğan ve Utkan Şanda‘ın stratejik danışmanlığında; erken aşama girişimleri, kendi alanlarında dünyanın en iyi şirketleri haline getirmek üzere kurucuları Barbaros Bayram ve Kerem Kuralay liderliğinde yapılandı ve faaliyet gösteriyor.

Türkiye girişimcilik ekosisteminde başarıya ulaşma potansiyeli çok yüksek ve benzersiz fikirleri üreten girişimcilerin bir çoğunun teknoloji temelli ya da teknolojiye bağımlı ürünlerin tasarım, planlama ve geliştirme ihtiyacını karşılayacak bir kurucu ortağa sahip olmadığından fikri hayata geçirememiş olduğunu tespit olarak ele alan Utkan Şanda ve Nurettin Şendoğan’ın danışmanlığında ve yol göstericiliğinde kurulan Heavendev Girişim Geliştirme ekibi bu kapsamda desteğe ihtiyacı olan girişimleri ve girişimcileri başarıya götürmek üzere bir araya geldi.

“Dijital Know-How yatırımı yapıyoruz”

Kerem Kuralay ve Barbaros Bayram

Heavendev, yazılım üreten veya sunduğu deneyimin herhangi bir noktası yazılıma dokunan fikir, MVP, pre-growth aşamasındaki girişimlere dijital know-how yatırımı yapıyor. Aynı zamanda startupların büyüme için gerekli ölçeklenebilirlik ve sürdürülebilirlik gibi en önemli ihtiyaçlarına cevap verecek 360 derece ürün yönetimi ve etkin teknoloji mimari tasarımlarına sahip olabilmesine liderlik ediyor. Teknoloji ve Ürün Yönetimi Ekiplerinin kurulmasından, ürün stratejisinin belirlenmesine, geliştirme planından, ürün tasarım süreçlerinin yönetilmesine, uygulama geliştirme mimarisine kadar karar ve yapılandırma gereken konularda sorumluluk alıyor.

“Ürünün pazardaki müşteri ihtiyaçlarını anlayıp ona göre deneyim tasarlıyor ve hayata geçmesini sağlıyoruz”

Barbaros Bayram, ürün yönetimi ve ürün tasarımı konusunda bir çok ürün yönetimi ekibine liderlik ediyor. Kerem Kuralay ise teknolojilerin hayata geçmesindeki en önemli unsurlardan alt yapı mimarisi ve geliştirme standartları ile teknoloji tercihlerinin yapılması ve geliştirme ekiplerinin liderliğini üstleniyor. Şu ana kadar Uçtan Uca Tesis Yönetimi Platformu, Mobil ekipler için İş Yönetimi, on-line şirket kurma ve temsil hizmetleri yürüten global bir Registered Agent girişimi ve Organik Ürünler pazarında bir Online Satış ve Tedarik Zinciri uygulaması olmak üzere ürünlere çeşitli alanlarda girişimlere teknoloji kurucu ortağı olarak dahil olduklarını anlatan Barbaros Bayram;

“Ürünün pazardaki müşteri ihtiyaçlarını anlayıp ona göre deneyim tasarlıyor ve en doğru mimaride geliştirecek ekipleri kuruyor ve onlara liderlik ediyoruz.” diye konuştu. Fikirlerin doğru deneyim kurgusuna dönüştürecek doğru teknolojik kurguyu hayata geçirdiklerini söyleyen Kerem Kuralay ise “Agile geliştirme prensiplerini startup’a adapte edip Heavendev modelini Girişimlerin Teknoloji ve Ürün kurucu ortağı olarak uyguluyoruz.” dedi.

Güncel İçerikler