Instagram, videoların ön plana çıktığı tam ekran modunu test ediyor

Video içeriklerin ön planda olması için yenilikler sunan Instagram, Ana Sayfa tasarımında önemli bir değişikliğe giderek tam ekran modunu kullanıcılarına sunmaya hazırlanıyor.

Dünyada milyonlarca insan tarafından kullanılan sosyal medya devi Instagram, Adam Mosseri’nin yaptığı bir açıklamaya göre, videoları daha ön plana çıkarmak amacıyla yeni bir görünüm test ediyor. Artık Instagram kullanıcıları, ana sayfalarında tam ekran boyutunda videolar görebilecek. Instagram’ın bu adımı, hiç şüphesiz ki, TikTok ile rekabeti sürdürme planının bir parçası.

Geçtiğimiz günlerde Instagram, Reels videolarını şablonlara dönüştüren “Templates” adlı bir özelliğin üzerinde çalıştığını doğrulamıştı. Bu özellik halihazırda TikTok’ta binlerce kullanıcı tarafından kullanılıyor. Reels oluşturmayı daha basit hale getirmek için araçlar sunan Instagram, videoların daha ön planda görünmesi için yeni bir Ana Sayfa görünümünü sunmaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz yılın son günlerinde 2022 yılında video alanını ikiye katlayacağını belirten Instagram, artık bir fotoğraf paylaşım uygulaması olmaktan çıktığını da açıklamıştı. Bu alanda adımlar atmaya devam eden şirket, neredeyse her hafta farklı bir yenilik ile karşımıza çıkıyor.

Instagram’ın ana şirketi Meta, geçtiğimiz hafta paylaştığı kazanç raporunda, Reels’in artık insanların Instagram’da geçirdiği zamanın %20’sinden fazlasını oluşturduğunu açıkladı. Facebook’ta paylaşılan her türlü video ise kullanıcıların platformda harcadıkları zamanın %50’inden fazlasını oluşturuyor. Dolayısıyla Instagram’ın video alanını ikiye katlamak amacıyla attığı adımlar bizler için pek de şaşırtıcı değil.

Evet, Instagram artık yalnızca fotoğraf paylaşmak ve arkadaşlarımızla iletişim halinde kalmak için kullandığımız bir uygulama değil. Binlerce insan Instagram üzerinden profesyonel olarak işlerini yürütüyor. Instagram, geçtiğimiz sene ekim ayında IGTV platformunu kaldırmış ve video içeriklerini Reels içerisinde birleştireceğinin sinyalini vermişti. Instagram ayrıca, en iyi Reels videolarını çeken ve paylaşan içerik üreticilerine bonuslar sunan bir program aracılığıyla kullanıcılarını Reels’a odaklanmaları konusunda teşvik ediyor.

Güncel İçerikler