Instagram, Reels videolarını şablonlara dönüştüren “Templates” adlı bir özellik üzerinde çalışıyor

Video alanındaki yeniliklerine bir yenisini ekleyen Instagram, yeni Templates özelliğini kullanıma sunmaya hazırlanıyor.

Geçtiğimiz günlerde ürün etiketleme özelliğini tüm kullanıcılarına erişilebilir hale getiren Instagram, bugün Templates adlı yeni bir özellik üzerinde çalışmasıyla gündemde. Templates özelliği, Reels videoları için kullanıcıların diğer Reels içeriklerinden video formatlarını kopyalayabilmemize olanak tanıyor. Özellik, şu anda yalnızca sınırlı sayıdaki kullanıcının erişimine sunuldu.

Halihazırda Templates özelliğine sahip olan TikTok’ta bu özellik inanılmaz derecede popüler. TikTok ile rekabeti sürdürmek konusunda kararlı olan Instagram, video alanındaki yeniliklerine bir yenisini getirmeye devam ediyor. Geçtiğimiz yaz aylarında Instagram, artık bir fotoğraf paylaşım uygulaması olmaktan çıkarak video alanına odaklanacağını açıklamıştı. Geçtiğimiz yılın son günlerinde bir açıklama yapan Instagram Başkanı Adam Mosseri ise, 2022 yılında video alanını ikiye katlayarak Reels’a daha çok odaklanacaklarını belirtmişti. Mosseri’nin açıklamalarını göz önünde bulundurduğumuzda, yeni Templates özelliğinin bu yıl sunulacak yeniliklerden yalnızca biri olduğunu söylemek mümkün.

Ekim 2021’de IGTV platformunu kaldıran Instagram, bu adımıyla video içeriklerini Reels ile birleştireceğinin sinyallerini vermişti. Bugüne kadar duyurulan yeni özellikler de şirketin Reels’a odaklandığını gösterir nitelikte. Templates özelliğinin haberini TechCrunch’a doğrulayan Meta, “Reels oluşturmayı daha basit hale getirmek için her zaman yeni yollar üzerinde çalışıyoruz” açıklamasında bulundu.

Instagram’ın Templates özelliği karşımıza ilk kez çıkan bir yenilik değil. Geçtiğimiz ocak ayında Templates, sosyal medya platformlarındaki yenilikleri ilk kez fark etmesiyle bilinen Alessandro Paluzzi tarafından fark edilmişti.

Paluzzi’nin ardından ise mart ayında influencer Josephine Hill, bu özellik hakkında bir tweet atmıştı. Hill’in gönderisinden de anlaşılabileceği gibi yeni özellik kullanıcılara herhangi bir Reels videosunda “Şablon olarak kullan” seçeneğini sunacak.

Güncel İçerikler