Instagram, artık kullanıcıların yorumları Reels ile yanıtlamasına izin veriyor

Artık Instagram kullanıcıları bir yorumu yanıtlamayı seçtiklerinde Reels Visual Replies özelliği ile video yanıtı oluşturabilecekler.

Instagram, artık gönderilerdeki yorumlara Reels ile yanıt verilebileceğini duyurdu. Pazartesi günü bir tweet ile yeni özelliği duyuran Instagram, TikTok’un video yanıtlarına benzer bir özellik ile kullanıcıların karşısına çıkıyor.

Yeni özelliği duyuran tweet’te, içerik oluşturucuların Instagram’da oluşturduğu toplulukları sevdiğini söyleyen Instagram, “bu nedenle, hedef kitlenizle etkileşime geçmeniz için yeni bir özellik olan Reels Visual Replies özelliğini kullanıma sunmaktan heyecan duyuyoruz” sözlerine yer verdi. Instagram’ın bu yeni özelliği, Reels’in sosyal medya platformunda daha geniş bir yer almasını sağlayacak.

Özelliğin nasıl kullanıldığına daha detaylı bakacak olursak, artık kullanıcılar, bir yorumu yanıtlamayı seçtiğinde, video yanıtı oluşturmak için Reels düğmesini seçmelerine olanak tanıyan yeni bir seçenek görecekler. Şirket, videolu yanıtın sticker olarak görüneceğini belirtiyor.

Son zamanlarda birçok yeni özelliği kullanıcılarıyla buluşturan Instagram’ın Reels Video Replies ile bu son hamlesi pek de şaşırtıcı değil. Geçtiğimiz günlerde şirket, Hikayeler arşivinden 10’a kadar hikayeyi özelleştirerek paylaşılmasını sağlayan yıl sonu zaman kapsülü Playback’i kullanıma sunmuştu. Yeni özellik şu anda “birkaç hafta” için kullanıcılara sunuluyor. Playback, Hikayeler arşivinizden gönderileri sizin için önerir, ancak istediğiniz gönderileri seçerek paylaşabilirsiniz.

Kasım ayında Adam Mosseri, paylaştığı bir tweet ile iki yeni özellik tanıtmıştı. İlk olarak kullanıcıların uygulamayla ilgili bir sorunu bildirmek için telefonlarını sallamalarına olanak tanıyan “Rage Shake” özelliği kullanıma sunuldu. Bu özellik sayesinde telefonunuzu salladığınızda sorunun ne olduğunu bildirebilirsiniz. Bir diğer özellik ise uzun zamandır kullanıcıların beklediği bir gelişme oldu. Artık kullanıcılar, çoklu gönderilerden istedikleri bir görseli silebiliyorlar.

Güncel İçerikler