Instagram, ürün etiketleme özelliğini ABD’de tüm kullanıcılara sunuyor

Şu anda yalnızca içerik üreticileri ve markalar tarafından kullanılabilen ürün etiketleme özelliği, artık ABD'deki tüm kullanıcılar tarafından kullanılabilecek.

Daha önce yalnızca içerik üreticilerinin ve markaların kullanımına sunulan Instagram’da ürün etiketleme özelliği, hafta başında yapılan bir açıklamaya göre artık ABD’deki tüm kullanıcılar tarafından kullanılmaya hazır.

Ürün etiketleme özelliği, içerik üreticilerin en sevdikleri veya işbirliği kurdukları ürünleri paylaşmalarına olanak tanıyor. Markalar ise ürünlerini etiketleyerek işlerin daha kolay bir şekilde sürdürebiliyor. Özellik, ilk aşamada ABD’deki tüm kullanıcıların erişimine açılacak. Instagram, ilk olarak mart ayında bu güncellemeyi duyurmuş ve özelliğin yakında tüm kullanıcılara erişilebilir olacağını belirtmişti. Peki, kullanıcılar ürünlere nasıl etiket ekleyebilecek ve ürün etiketleme kullanıcılara ne kazandıracak?

Ürün etiketleri nasıl eklenir?

Instagram akışınızda paylaşmak için bir gönderi oluştururken, filtreleme ve düzenleme ekranını geçtikten sonra, ekranınızda beliren “İnsanları Etiketle” seçeneğine dokunmalısınız. Seçmek istediğiniz markayı aramalı ve sonra etiketleme işlemini yapmanız gerekiyor. En altta “Kişiler” ve “Ürünler” etiketli 2 seçenek görünüyor. Buradan “Ürünler” seçeneğini seçmelisiniz. Ürünleri etiketlemeye başlamak için fotoğrafın üzerine dokunun ve ürünü arayıp, doğru özelliklere sahip öğeyi seçebilirsiniz. Ürünü bulduktan sonra herhangi bir stil veya renk belirtebilir ve gönderinizi paylaşabilirsiniz.

Ürün etiketi bulunan ürünlere dokunarak kullanıcılar ürünü satın alabilecekleri bir sayfaya erişebilecek veya Instagram’dan da ürünü satın alabilecekler. Instagram’da ürünlere etiket eklemek ile ilgili unutmamanız gereken önemli bir nokta ise, özelliğin yalnızca herkese açık hesaplarda kullanılabilir olduğudur; özel hesaplarda bu özelliği kullanamazsınız. Ayrıca, şu an için yalnızca gönderilerdeki ürünlere etiketler ekleyebilirsiniz. Instagram’ın Hikayelerde paylaşılan ürünlere etiket ekleme özelliği getirmek üzerinde çalıştığı bilinse de, bu özelliğin ne zaman kullanıcılara sunulacağı henüz belli değil.

Güncel İçerikler