Instagram, 2022 yılında video alanını ikiye katlayacak ve Reels’a odaklanacak

Instagram başkanı Adam Mosseri, Instagram için 2021 yılını özetlerken 2022'de platformu nelerin beklediğine dair açıklama yaptı.

Geçtiğimiz yaz aylarında Instagram başkanı Adam Mosseri, Instagram’ın artık bir fotoğraf paylaşım uygulaması olmaktan çıkarak video alanına odaklanacağını açıklamıştı. Mosseri, bugün yaptığı bir açıklamada, 2022’de video alanına daha çok yöneleceklerini belirtti.

Mosseri, yıl sonu için Twitter hesabı üzerinden paylaştığı bir videoda, 2022’de Instagram’da bizleri hangi özelliklerin beklediğine dair bir fikir verdi. Instagram başkanı, “Instagram’ın ne olduğunu yeniden düşünmemiz gerekecek çünkü dünya hızla değişiyor ve biz de onunla birlikte değişmek zorunda kalacağız” sözlerine yer verdi. Açıklamadan anlaşılacağı üzere 2022, Instagram için video odaklı bir yıl olacak.

Son aylarda video özellikleriyle birtakım değişiklikler yapan Instagram, geçtiğimiz ekim ayında IGTV platformunu kaldırdığını duyurmuştu. Yeni güncelleme ile videonun tamamını izlemek için Reels’lara dokunmak gerekiyor. Şirket, bu adımıyla video içeriklerini Reels ile birleştireceğinin sinyallerini vermişti. Mosseri, bugün yaptığı açıklamada, Instagram’ın tüm video ürünlerinin Reels etrafında birleşeceğini ve bu ürünü büyütmeye devam edeceğini söyledi.

Mosseri, içerik üreticiler açısından 2022’nin büyük bir yıl olacağını ve özellikle bu konu için çok heyecanlı olduğunu belirtti. Instagram’dan geçimini sağlayan içerik üreticiler için 2022 yılında daha fazla para kazanma araçları yer alacak. Ayrıca yeni yılda kronolojik akışa benzer bir akış kullanıcılarla buluşacak.

Mosseri ayrıca, insanların çevrimiçi iletişim kurmasının ana yolu olan mesajlaşmaya ve şeffaflığa 2022 yılında daha fazla önem vereceklerini belirtti. Yeni yılda platformda kontroller üzerindeki çalışmalar da artacak. Bu ayın başlarında Instagram, Mart 2022’de ebeveyn kontrolleri ekleyeceğini duyurmuştu. Deneyimleri üzerinde kullanıcılara daha fazla kontrol sağlamak için güncellemeler getiren Instagram, direkt mesajlarda “hassas içerik” kontrollerini sunmuştu. 2021 yılında ayrıca kullanıcıların gönderilerindeki beğeni sayılarını gizlemeye yarayan bir özellik de tanıtılmıştı.

Güncel İçerikler