Bisiklet taksi hizmeti veren Rapido, Swiggy liderliğinde 180 milyon dolar yatırım aldı

Ağustos ayında 52 milyon dolar yatırım alan Hindistan'ın bisiklet taksi hizmeti Rapido, D Serisi finansman turunda 180 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Bisiklet taksi hizmeti veren Rapido, Hindistan’ın en büyük gıda dağıtım firmalarından olan Swiggy liderliğinde 180 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

D Serisi finansman turuna TVS Motor Company ve mevcut yatırımcılar Westbridge, Shell Ventures ve Nexus Ventures yer alıyor. Yatırım turu, Rapido’nun değerlemesi 800 milyon dolara yükseldi. 180 milyon dolarlık yatırımın 124 milyon dolarlık kısmı Swiggy’den geliyor. Swiggy ayrıca, yaptığı yatırım ile birlikte Rapido’nun yüzde 15 hissesinin de sahibi oldu.

Dünyanın en kalabalık ülkelerinden biri olan Hindistan, ciddi bir şehir içi ulaşım ve trafik sorunuyla karşı karşıya. Bu soruna çözüm sağlayabilecek yollar, son yıllarda mobilite girişimlerinden geliyor. Bu alanda faaliyet gösteren Rapido ise, 2015 yılında Aravind SankaPavan Guntupalli ve Rishikesh SR tarafından Bangalore’da kuruldu. Hizmetini 100 Hindistan şehrinde sunan şirket, güvenlikli ve ekonomik fiyatlı yolculuklar sağlama sözü veriyor. Ağustos 2021’de 52 milyon dolar yatırım aldığını paylaştığımız şirket, bugüne kadar toplamda 310 milyon dolar yatırım aldı. 25 milyondan fazla kez indirilen taksi hizmeti uygulaması Rapido, 10 milyondan fazla müşterisine 1,5 milyon sürücü ortağı ile hizmet veriyor.

Ocak ayında Swiggy’nin 10.7 milyar dolar değerlemeyle 700 milyon dolar yatırım aldığını sizlerle paylaşmıştık. Şirket, kendi bünyesindeki hızlı market teslimatı hizmeti Instamart’a yatırım yapmanın yanı sıra, potansiyel olarak başarılı gördüğü diğer Hindistan merkezli girişimlere de yatırım yapmayı sürdürüyor. Rapido’nun Kurucu Ortağı Sanka, Rapido’nun hizmetini ülke çapında genişletmek için Swiggy’nin deneyimi ve gücünden yararlanacaklarını belirtti. Rapido, mevcut finansmanı filosunu ülke çapında genişletmeyi sürdürmek için kullanmayı planlıyor.

Güncel İçerikler