İklim teknolojileri üzerine çalışmalar yapan CHOOOSE, 13.8 milyon euro yatırım aldı

Dijital araçlar aracılığıyla işletmeleri karbondan arındırma çabalarını hızlandıran CHOOOSE, 13.8 milyon euro yatırım aldı.

İklim eylemlerinin günlük yaşamın ayrılmaz bir parçası olduğunu gösteren ClimateTech girişimi CHOOOSE, 13.8 milyon euro yatırım aldı. GenZero ve SOUNDWaves tarafından ortaklaşa yönetilen tura Shell Ventures ve Vinyl Capital dahil olmak üzere mevcut yatırımcılardan Amadeus IT Group ve Contrarian VC katıldı.

2017’de kurulan CHOOOSE, işletmelerin iklim eylemini müşteri deneyimlerine entegre etmelerini sağlayan bir yazılım platformu sunuyor. SaaS tabanlı platformu, yeni başlayanlardan küresel şirketlere kadar her büyüklükteki işletmenin, check-out sırasında, uygulama içinde veya müşterileriyle buluştukları her yerde iklim telafisi sunmak için CHOOOSE API’lerini ve dijital araçları kullanmasına olanak tanıyor. Ayrıca işletmelerin müşteri odaklı iklim programları oluşturmasına, yönetmesine ve raporlamasına da yardımcı oluyor. 

Standart entegrasyonlar, müşteri dostu arayüzler, otomatik CO2 emisyon hesaplamaları ve bağlantılı karbon çözümleri pazarları ile kuruluşlar, kendi müşterilerini ürün ve hizmetlerin karbon ayak izini anlama ve buna göre hareket etme konusunda güçlendiren CHOOOSE üzerinde iklim programları sunuyor.

CHOOOSE CEO’su ve kurucu ortağı Andreas Slettvoll, “İklim eylemi ihtiyacı hiç bu kadar büyük olmamıştı. Ve şimdi baktığımız her yerde, iklim etkisini karar alma süreçlerine dahil etmek ve çözümleri desteklemek isteyen bireyler ve kuruluşlar görüyoruz. CHOOOSE’u bu yüzden inşa ediyoruz. GenZero ve SOUNDWaves’in bu yatırıma öncülük etmesinden onur duyuyoruz.” dedi. 

GenZero CEO’su Frederick Teo, “Birçok tüketici ve işletme haklı olarak karbon ayak izleriyle ilgileniyor. Özellikle hava yolculuğu gibi daha yüksek emisyon faaliyetleri bağlamında doğru olsa da bu konunun hızla tüm sektörlerde geçerli hale geldiğini görüyoruz. Bu azaltımların kilidini açmak için karar verecekleri erişilebilir, doğru emisyon bilgilerine ve meydana gelen emisyonları ele almanın güvenilir yollarına ihtiyaçları var. CHOOOSE’un havacılık ve seyahat gibi sektörlere olan derin aşinalığı da tüm alanlarda yağacakları çalışmalar için güven oluşturuyor.” dedi.

Yeni yatırım, COOSE’un yeni kurumsal sektörleri desteklemek için platformunu genişletmesini ve platformda desteklenen hem anında kullanılabilir hem de öncü karbon çözümleri portföyünü genişletmesi için kullanılacak.

Güncel İçerikler