Bisiklet taksi uygulaması Rapido, 52 milyon dolar yatırım aldı

Hindistan'ın bisiklet taksi platformu Rapido, 52 milyon dolar yatırım aldığını paylaştı.

Hindistan merkezli bisiklet taksi hizmeti Rapido, pazartesi günü yaptığı açıklamayla 52 milyon dolar C serisi yatırım turunu kapattığını duyurdu.

2015 yılında kurulan 6 yaşındaki girişim, 100 Hint şehrinde iki tekerlekli bisikletlerini kullanıcılara sunuyor. Güney Asya pazarında Ola ve Uber’in hakim olduğu bir kategoride rekabete katılmaya çalışan Rapido, pandemiden zarar gören girişimlerden biri oldu. Şirket, yaptığı açıklamada Hindistan’ın birkaç eyaletteki karantina uygulamasından etkilenen platformun şimdiden %85’lik bir iyileşme gördüğünü söyledi. Rapido, bu büyümenin Hindistan’ın gelişmekte olan e-ticaret ve hiper yerel teslimat hizmetlerine bağlı olduğuna dikkat çekti.

52 milyon dolarlık C serisi yatırım turu, Shell Ventures, Yamaha, Kunal Shah, Amarjit Singh Batra ve Positive Moves Consulting tarafından finanse edildi.

Girişim, 15 milyondan fazla müşteriye ve 1,5 milyon sürücü ortağına ulaştığını söylüyor. Faaliyet gösterdikleri 26 Hint şehrinde ve hızlı yerel teslimatta geçen yıldan bu yana 4 kat büyüdüğünü söyleyen şirket, üç tekerlekli araçları da ekibine dahil ederek faaliyetlerini genişletti.

Rapido’nun kurucu ortağı Aravind Sanka, Rapido’nun önümüzdeki 18 ay içinde 50 milyondan fazla müşteriye hizmet vermeyi hedeflediklerini dile getirdi. Sanka, şirketin ürün ve iş modelinin gelir elde etme potansiyeli olsa da, 52 milyon dolarlık son yatırım ile yatırımcıların bu potansiyelden ziyade, kendilerine olan güvenini görmüş olduklarını söyledi. Girişim, önümüzdeki yıllarda ekibini büyütmeyi ve stratejik yatırımlar yapmayı hedefliyor.

25 milyondan fazla uygulama indirmesiyle Hindistan’ın en hızlı büyüyen bisiklet taksi hizmeti olduğunu iddia eden Rapido, ülkenin şehir içi ulaşım sorunlarına çözüm getirmeye yönelik faaliyet gösteriyor. Şirket, müşterilere uygun fiyatlarla güvenli yolculuklar sunduğunu söylüyor.

Güncel İçerikler