Denizcilik sektörü için dijitalleşme sağlayan Kongsberg Digital, 84.1 milyon euro yatırım aldı

İşletmelerin varlıklarını tasarlama, çalıştırma ve bakımını yapma şeklini değiştirerek işin geleceğini şekillendirdiğini iddia eden bir endüstriyel yazılım girişimi Kongsberg Digital, 84.1 milyon euro yatırım aldı. Yatırım, Shell Ventures ve Idékapital tarafından yapıldı.

İşletmelerin varlıklarını tasarlama, çalıştırma ve bakımını yapma şeklini değiştirerek işin geleceğini şekillendirdiğini iddia eden bir endüstriyel yazılım girişimi Kongsberg Digital, 84.1 milyon euro yatırım aldı. Yatırım, Shell Ventures ve Idékapital tarafından yapıldı. Kongsberg Digital’in şu anki değeri 505 milyon euro olarak açıklandı. 

2016 yılında kurulan Kongsberg Digital, özellikle enerji, denizcilik ve yenilenebilir sektörlere odaklanarak ağır varlık endüstrilerinin dijitalleştirilmesinde endüstri lideri olduğunu iddia ediyor. Girişim, görevlerini tek bir birleşik çalışma yüzeyi içinde planlamak, yürütmek ve bitirmek için bir konum olan Endüstriyel Çalışma Yüzeyi aracılığıyla kullanıcılarına endüstriyel verileriyle uçtan uca bir deneyim sunuyor.

Kongsberg Digital:

“Endüstriyel verilerden değer çıkaran lider çözümler sunarak karbon yoğun endüstrileri dönüştürüyoruz. Şirketlerin fiziksel varlıkları endüstriyel bir çalışma yüzeyine bağlamasını sağlayarak, değer zinciri boyunca karar verme için tek bir ortak altyapı görevi görüyoruz.” açıklamasını yaptı.

İşletmeler, karbon yakalama ve depolama, Net-Sıfır’a yönelik yeni enerji çabaları, yolculuk optimizasyonu, emisyon azaltma ve dengeleme şebekeleri ve karmaşık güç sistemleri konularındaki gelişmiş teknolojileri için Kongsberg Digital’e güveniyor.

Kongsberg Digital CEO’su Shane McArdle:

“Endüstriyel bir yazılım şirketi olarak Kongsberg Digital, yeni çalışma yöntemleri uygulayarak karbon yoğun endüstrileri dijitalleştirmenin değerini anlıyor. Yeni yatırım, büyüme hedefimizi güçlendiriyor ve bizi, ağır varlık endüstrileri için teknolojimiz ve dijital çözümlerimizle önemli bir küresel oyuncu olmaya konumlandırıyor.” dedi.

Girişim, aldığı yatırımı ürünlerini geliştirmek ve pazarlardaki varlığını güçlendirmek için kullanacak.

Güncel İçerikler