Toyota, daha düşük maliyetle otonom teknolojisi geliştirmek için Tesla’dan yararlanacak

Toyota'nın otonom araç birimi Woven Planet, otonom araçlarını eğitmek için Tesla'ya katılacağını duyurdu. Bu sayede şirket lidarlar gibi pahalı sensörlere para ödemeyecek.

Toyota birimi Woven Planet, lidarlar gibi pahalı sensörler olmadan otonom sürüş teknolojisini ilerletmek için Tesla’ya katıldığını duyurdu.

Woven Planet, veri toplamak ve otonom sürüş sistemini etkin bir şekilde eğitmek için düşük maliyetli kameralar kullanabildiğini söyledi. Woven Planet bu kararla beraber maliyetlerini düşürmeyi ve teknolojisini geliştirmeyi hedefliyor.

Şirket, devasa bir araba filosu kullanarak çeşitli sürüş verilerini toplamak, sağlam bir otonom araç sistemi geliştirmek için kritik öneme sahip olduğunu, ancak pahalı sensörlerle otonom araçları test etmenin de maliyetli olduğunu söyledi.

Alphabet’in Waymo birimi ve diğer sürücüsüz otomobil firmaları az sayıda araçlarına lidar gibi pahalı sensörler ekleyerek testler yaparken Tesla, otomatik sürüş teknolojisini geliştirmek için yoldaki 1 milyondan fazla araçtan veri toplamak için kameralardan yararlanıyor.

Woven Planet Mühendislikten Sorumlu Başkan Yardımcısı Michael Benisch bir röportajda, “Çok fazla veriye ihtiyacımız var. Ayrıca çok pahalı otonom araçlardan oluşan küçük bir filodan toplanabilecek az miktarda veriye sahip olmak yeterli değil” dedi.

Woven Planet, daha önce kullandığı sensörlerden %90 daha ucuz olan ve binek araç filolarına kolayca kurulabilen kameralar kullanıyor.

Bununla birlikte, Toyota’nın robotaksi ve yolda konuşlandırılacak diğer otonom araçlar için lidarlar ve radarlar gibi çoklu sensörleri kullanmaya devam edeceğini, çünkü bunun şu anda robotaksi geliştirmek için en iyi ve en güvenli yaklaşım gibi göründüğünü söyledi. Şirket ayrıca, “Ancak uzun yıllar içinde kamera tipi teknolojinin daha gelişmiş sensörlerin bazılarını yakalayıp geçebilmesi tamamen mümkün” dedi.

Güncel İçerikler