Genetik hastalık araştırmalarını kolaylaştıran Sano Genetics, 11 milyon dolar yatırım aldı

Cambridge Üniversitesi mezunu üç girişimci tarafından kurulan Sano Genetics, 11 milyon dolar yatırım aldı.

Genetik hastalıklar için yapılan araştırmaları kolaylaştıran Cambridge merkezli Sano Genetics, A Serisi finansman turunda 11 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. MMC Ventures liderliğindeki finansman turu, Episode 1, Seedcamp ve diğer yatırımcıların katılımıyla gerçekleşti.

Yapılan pek çok araştırmaya göre klinik araştırmalarda en büyük sorun hasta katılımı olarak görülüyor. Sano Genetics, Cambridge Üniversitesi’nde doktora eğitimleri sırasında tanışan Patrick Short (CEO), Charlotte Guzzo (COO) ve William Jones (CTO) tarafından kuruldu. Araştırma sürecindeki bu zorlukları deneyimleyen Sano Genetics kurucu ortakları, süreci iyileştirmek ve araştırmaya katılmayı kolay hale getirmek için çalışıyor. Girişim, uzun süren Covid ile mücadele eden hastaların yanı sıra, Parkinson ve Alzheimer gibi nadir görülen kronik hastalıklarla yaşayan hastaları hedef alıyor. Sano, bu kişileri doğrudan ilaç şirketleriyle birleştiren bir yazılım platformu sunuyor.

Sano’nun yazılım platformu, hastaların biyoteknoloji ve daha geniş sağlık toplulukları ile doğrudan etkileşim kurmalarını sağlıyor. Tıbbi araştırmanın şeffaf, etkileşimli ve ilgili herkes için faydalı olması gerektiğine inandığını söyleyen Sano Genetics, kişilerin destekleyebileceklerini düşündükleri araştırma fırsatlarıyla ilgili güncellemeler sunuyor. Bununla birlikte Sano kullanıcıları, belirli araştırma fırsatlarına katılmak için evde yapabilecekleri ücretsiz Sano DNA Testi alma fırsatına sahip olabiliyorlar. Sano, kullanıcılar verilerini paylaşmayı seçse dahi verilerini endüstri standardı şifreleme mekanizmalarını kullanarak koruyor.

Mevcut finansman turu Sano Genetics’in ekibini ABD ve Avrupa’da büyütmesine yardımcı olacak. Şirket ayrıca, 2023’ün ortalarına kadar 50’den fazla hastalık ve 6’dan fazla ülkedeki talebi karşılayacak platformunu geliştirmeyi planlıyor.

Güncel İçerikler