Yapay zeka destekli ilaçlar geliştiren MultiOmic Health, 5.7 milyon euro yatırım aldı

Metabolik hastalıklar için yapay zeka destekli hassas ilaçlar geliştiren MultiOmic Health, tohum turunda 5.7 milyon euro yatırım aldı. Hoxton Ventures tarafından yönetilen tura Ada Ventures, MMC Ventures ve Verve Ventures'ın katıldı. 

Metabolik hastalıklar için yapay zeka destekli hassas ilaçlar geliştiren MultiOmic Health, tohum turunda 5.7 milyon euro yatırım aldı. Hoxton Ventures tarafından yönetilen tura Ada VenturesMMC Ventures ve Verve Ventures‘ın katıldı.

2021’de Robert Thong tarafından kurulan MultiOmic Health, yapay zeka destekli ilaç keşfini (AIDD) kullanarak metabolik sendromla ilişkili bozukluklara odaklanıyor. Tanımlanmamış hasta verilerini ve biyo-örnekleri toplamak ve değerlendirmek için seçilen sağlık hizmeti sağlayıcılarıyla iş birliği yapıyor. 

MultiOmic’in MOHSAIC platformu, girişimin mevcut biyofarma işletmeleriyle iş birliği yaparak ticarileştirdiği benzersiz hassas tedavi fikirleri oluşturmak için entegre multi-omiks verilerini, hesaplamalı sistem biyoloji modellemesini ve odaklanmış ıslak laboratuvar denemelerini birleştiriyor.

Girişimin kurucusu Robert Thong:

“Metabolik sendromla ilgili durumlar için mevcut tedaviler yalnızca riski azaltıyor. Kalp krizi, inme, böbrek yetmezliği, körlük, sinir hasarı, karaciğer yetmezliği ve erken ölüm gibi ciddi sonuçların başlamasını geciktiriyor.

Hastaların hastalık yolculukları, yalnızca kalıtsal genetikten değil aynı zamanda diyet, yaşam tarzı ve diğer çevresel faktörlerden kaynaklanan potansiyel olarak yüzlerce farklı hastalık varyantını yansıtan muazzam bir heterojenlik sergiliyor.” dedi.

MultiOmic’in metabolik sendrom için optimize edilmiş MOHSAIC platformu, makine öğrenimi ve diğer yapay zeka yaklaşımlarını kullanarak karmaşık hasta verilerini ve ilişkili boylamsal klinik verileriyle analiz edip birleştirmede önemli rol oynuyor.

Yeni yatırım, girişimin diyabetik böbrek hastalığında MOHSAIC platformunun çeşitli kanıtlar göstermesi için kullanılacak.

Güncel İçerikler