Yapay zeka destekli müşteri deneyim platformu EdgeTier, 6 milyon euro yatırım aldı

Yapay zeka kullanarak müşteri iletişim merkezlerinin müşteri deneyimini iyileştirmesine yardımcı olan İrlanda merkezli EdgeTier, düzenlenen Seri A turda 6 milyon euro yatırım aldı. Smedvig Capital liderliğinde düzenlenen tura Episode 1 ve Act Venture Capital katıldı.

Yapay zeka kullanarak müşteri iletişim merkezlerinin müşteri deneyimini iyileştirmesine yardımcı olan İrlanda merkezli EdgeTier, düzenlenen Seri A turda 6 milyon euro yatırım aldı. Smedvig Capital liderliğinde düzenlenen tura Episode 1 ve Act Venture Capital katıldı.

İletişim merkezlerinde otomasyona yönelik isteğin artması, yeni teknolojinin devreye girmesi için önemli bir talep yaratıyor. Yapay zeka ve makine öğreniminin her alanda ortaya çıkmasıyla birlikte, müşteri hizmetlerine entegre olması da an meselesiydi.

2015 yılında kurulan EdgeTier, yalnızca bir saatlik bir kurulumla ‘kutudan çıkar çıkmaz’ çalışıyor. Zendesk, Kustomer, Intercom, Salesforce, LivePerson ve diğerleri gibi bir iletişim merkezinin mevcut müşteri hizmetleri yazılımına kolayca bağlanabiliyor. Girişim, her müşteri görüşmesinden gerçek zamanlı olarak içgörüler çıkarmak için özel yapay zeka ve makine öğrenimi teknikleri uyguluyor.

EdgeTier’in yapay zeka platformu, müşteri deneyimi yönetiminde yeni bir çağ başlatıyor. Daha yüksek kaliteli bir müşteri deneyimini desteklemek için müşteri konuşma verilerine sınırsız erişim ve gerçek zamanlı içgörüler sağlıyor ve karşılığında müşteri kazanmayı ve elde tutmayı sağlıyor. 

Girişim ile iletişim merkezleri, müşteri tutumlarını derinlemesine anlıyor ve aksi takdirde tanınmayacak ve ele alınamayacak ince sorunları bile gerçek zamanlı olarak tespit edebiliyor. SaaS platformu, çok dilli ortamlarda tüm kanallardaki müşteri konuşmalarını 7/24 izlemek için doğal dil işlemeden yararlanıyor.

EdgeTier CEO’su ve Kurucu Ortağı Dr. Shane Lynn:

“Şirketler, müşterilerini anlama ve geniş ölçekte destekleme yeteneklerini artıran yapay zeka ve makine öğrenimi olmadan rekabet edemeyecek. Daha fazla iletişim merkezi ve müşteri deneyimi uzmanının görüşmelerinde kaçırdıkları içgörüleri kurtarmasına, değişikliklere daha hızlı tepki vermesine ve karar vermek için ihtiyaç duydukları verileri parmaklarının ucuna getirmesine yardımcı olmak istiyoruz. Yatırım sürecinde, Smedvig ekibinden gerçekten etkilendik. Şimdi önümüzdeki yolculukta onlarla ortak olacağımız için gerçekten heyecanlıyım.” dedi.

Yeni yatırım, EdgeTier’in şirketlerin konuşma verilerini kullanarak mükemmel müşteri deneyimi sunmalarına yardımcı olan gerçek zamanlı yapay zeka analitik platformuna yönelik artan talebi karşılamasını sağlayacak.

Güncel İçerikler