Volkswagen, Kuzey Amerika’daki üretim kapasitesini artırmak için 7.1 milyar dolarlık yatırım yapacak

Volkswagen, elektrikli araç üretimini geliştirmek için Kuzey Amerika'da 2025'e kadar 7.1 milyar dolarlık yatırım yapıyor.

Volkswagen, geçen Pazartesi yaptığı açıklamada, şirketin Kuzey Amerika’daki elektrifikasyon girişimlerinin önümüzdeki beş yıl içinde 7.1 milyar dolarlık ek bir yatırım alacağını duyurdu.

VW, bu parayı 2030 yılına kadar ABD satışlarının yüzde 55’inin elektrikli araç olmasını sağlamaya yardımcı olacağını umarak, sürüm başına ürün portföyünü, bölgesel Ar-Ge ve üretim yeteneklerini artırmak için harcama planları yapıyor. Şirket, aynı zaman diliminde içten yanmalı üretim kapasitesini azaltmayı planlıyor. Bunu, 2022’de ID.4’ü, 2024’te ID.Buzz’ı ve 2026’dan itibaren henüz piyasaya sürülmemiş bir SUV’u üretmek için Amerikan montaj fabrikalarını değiştirerek yapacak.

Şirket, Kuzey Amerika’da satışını yaptığı araçların yüzde 90’ının montajının zaten Kuzey Amerika’da yapıldığını söylüyor. Şirket, Chattanooga, TN’deki üretim tesisleri, Meksika’daki Pueblo ve Silao’daki fabrikalarının açılmasıyla beraber elektrifikasyon sürecini başlatmıştı.

VW ayrıca, ID’4’ün lansmanından önce Kuzey Amerika tedarikçi ortaklarına 2,7 milyar dolardan fazla yatırım yaptığı için pillerine oldukça güveniyor. Şirket ek olarak, bu Mayıs ayında Chattanooga’da Pil Mühendisliği Laboratuvarını (BEL) resmi olarak açmayı planlıyor ve eyalette bir pil üretim tesisi inşa etmeyi düşünüyor. Ancak bu plan henüz ilk aşamalarında.

Pazartesi sabahı bir basın etkinliği sırasında, Volkswagen Amerika Grubu Başkanı ve CEO’su Scott Keogh, VW’nin OTA güncellemelerini ve “tak ve şarj et” gibi yeni yazılım özelliklerini getirmeyi planladığını belirti. Bu yeni yazılım sayesinde sürücüler halka açık bir şarj istasyonunda araçlarını şarj ederken, ödeme işlemi herhangi bir kart veya NFC okutması yapmadan otomatik olarak ödemeyi yapabilecekler.

Güncel İçerikler