Volkswagen, elektrikli araç yazılımları için Huawei’den destek alacak

Alman otomobil üreticisi Volkswagen, araçlarında Huawei tarafından geliştirilen yazılımları kullanmak için şirket ile görüşme yaptı. Bu sayede şirketin Çin pazarında daha etkili olması amaçlanıyor.

Alman otomobil üreticisi Volkswagen, araçlarında Huawei tarafından geliştirilen yazılımları kullanmak için şirket ile görüşme yaptı. Bu sayede şirketin Çin pazarında daha etkili olması amaçlanıyor.

Global otomobil endüstrisinin önemli bir oyuncularından Volkswagen, hem içten yanmalı hem de elektrikli araçlar üretiyor. Şirket, elektrikli araçlar konusunda ve yeni otomotiv teknolojileri ile ilgili sorunlar yaşıyor. Bu sorunları çözmek için Huawei ile iş birliğine gidiliyor.

Ortaya çıkan son raporlara göre Volkswagen’in yazılım bölümü Cariad’ın gecikmeler ve maliyet aşımları yaşadığını gösteriyor. Bunun sonucunda, Audi Q6 e-tron ve Porsche Macan gibi birkaç yeni elektrikli araç modelinin lansmanı ertelendi. Bu durum Alman otomobil devi için zorluk teşkil ettiği gibi gelecekteki operasyonlarını da tehlikeye atıyor. Neyse ki Volkswagen, Huawei ile ortaklık yaparak bir çözüm buldu.

Bildiğiniz gibi Huawei bir süredir akıllı telefon pazarında zorlu bir dönemden geçiyor. ABD ambargosu nedeniyle Google hizmetlerine erişimini kaybeden şirket, şu sıralar HarmonyOS üzerinden eski gücünü geri kazanmanın mücadelesini veriyor. Bu arada Çinli teknoloji devi de boş durmuyor; HarmonyOS’u sadece akıllı telefonlarda değil, farklı sektörlerde de yaygınlaştırmak için aktif olarak çalışıyor. Bunlardan biri de otomotiv sektörü oluyor. Huawei, anavatanında otomotiv yazılımının geliştirilmesinde lider oldu. Şirket, kendi işletim sisteminin lisansını zaten birkaç Çinli otomobil üreticisiyle paylaştı.

Volkswagen ve Huawei arasındaki görüşmeler henüz başlangıç ​​aşamasında ve iki şirketin bir anlaşmaya varıp varamayacağı bilinmiyor. Ancak sızıntıların ortaya çıkması bile otomotiv endüstrisinde yazılımın artan öneminin bir işareti olarak görülüyor.

Güncel İçerikler