Volkswagen Multivan çok yakında Türkiye’ye geliyor: İşte eHybrid modelin özellikleri

Volkswagen Ticari Araç’ın çok yönlü kullanıma uygun premium modeli Yeni Multivan, sürüş konforu ve tasarım açısından da yeni standartlar belirliyor. Tüm bu yenilikçi özelliklerle Yeni Multivan, kalabalık ailelere olduğu kadar aracını işyeri olarak kullananlar için de premium bir yolculuk sunuyor.

“Başarı, özgürlük ve gelecek taşıyoruz” sloganı ile müşterilerinin günlük hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla e-mobilite’ye kolay ve güvenli geçiş için uzun süredir çalışmalar yürüten Volkswagen Ticari Araç, değişen çağın koşullarıyla uyumlu, doğaya saygılı, daha temiz, akıllı ve sürdürülebilir mobilite çözümlerini tek tek hayata geçirmeye başladı.

Volkswagen Ticari Araç’ın eHybrid (plug-in hybrid: şarj edilebilir, elektrikli ve içten yanmalı motorlu) modeli Yeni Multivan, markanın sıfır emisyon üreten bir sürüş sistemine geçme fikriyle başlayan elektromobilite stratejisinin ilk yapı taşlarından biri.

Volkswagen DNA’sını taşıyan ve hem dış tasarımı, hem de iç mekanda sunduğu işlevselliği, günlük kullanıma uygunluğu ve konfor özellikleriyle yeniden tasarlanan Yeni Multivan, yeni bir çağın başlangıcını temsil ediyor. Elektrikli araçlar ve otonom sürüşün gelecekte Transporter modellerine adaptasyonu, eHybrid Multivan ile başlıyor.

Yeni Multivan’ın temmuz ayı içerisinde 1.4 TSI eHybrid motor 218 beygir gücünde Türkiye’de satışa sunulması planlanıyor.

Plug-in hybrid ile konforlu yolculuklar

Plug-in hybrid çekiş sistemine sahip olan Yeni Multivan hem içten yanmalı benzinli motora (TSI) hem de elektrik motoruna sahip. Multivan eHybrid, elektrik gücüyle çalışarak özellikle kısa yolculukların emisyonsuz sürüşe dönüşmesini sağlayacak  şekilde tasarlanmış. 13 kWh’lik lityum-iyon batarya sayesinde Yeni Multivan, tamamen elektrik gücüyle günlük mesafelerde kullanılabiliyor. TSI motor, 130 km/s’in üzerindeki hızlarda devreye giriyor.

10,4 kWh net batarya kapasitesine sahip model 3,6 kW AC şarj ile 3 saat 40 dakikada şarj olabiliyor.

Seçilebilir elektrikli ve hybrid sürüş modlarıyla sürdürülebilir ve çevreci

Yeni Multivan’da E-modu ve Hybrid modu olmak üzere iki farklı sürüş seçeneği yer alıyor.

E-modunda yüksek voltajlı (HV) bataryadan güç alan elektrik motoruyla ön tekerleklere güç iletiliyor. Hem elektrikli hem de içten yanmalı motorun kombinasyonuyla gerçekleşen Hybrid sürüş modunda ise, sürücü mevcut şarj seviyesini seçebiliyor, şarj rezerve edebiliyor ve yüksek voltajlı (HV) bataryanın şarj seviyesini artırıp azaltabiliyor.

Plug-in hybrid bataryası uygun şekilde şarj edilirse, şehir içinde tamamen elektrikle yaklaşık 50 km’lik bir menzilde kullanılabiliyor. Böylelikle, sürüş keyfi ve sıfır emisyon arasında bir uzlaşma arayan modern aileler için mükemmel bir seçim haline geliyor.

Çok yönlü ve işlevsel

Yeni Multivan’ın özellikleri arasında son teknoloji sürüş destek ve bilgi-eğlence sistemleri, “IQ. Light” LED Matrix farlar, “Dundrod” 17 inç alüminyum alaşımlı jantlar, 7 koltuklu esnek ve geniş yaşam alanı, panoramik cam tavan yer alıyor. Yeniden tasarlanan dış tasarımı ve iç mekanıyla Yeni Multivan, kullanıcılarına günlük kullanıma uygun, konforlu ve geniş bir yaşam alanı sunuyor.

Euro NCAP testinde Multivan’a 5 Yıldız ! 

Yeni Multivan dünyaca bilinen güvenlik testi Euro NCAP’te, en yüksek puanları alarak “5 Yıldız”la derecelendirilme başarısını gösterdi. Yeni Multivan, çok sayıdaki yeni teknoloji sürüş destek sistemlerine sahip kapsamlı donanımı sayesinde özellikle yetişkin yolcuların korunması, çocukların güvenliği ve kaza önleme konularında müfettişleri mükemmel derecelerle etkiledi.

Güncel İçerikler