Volkswagen, Çin’de elektrikli araçlara yönelik çalışmalar yapmak için 1 milyar euro yatırım yapacak

Alman otomotiv devi Volkswagen, Çin’de düzenlenen Auto Shanghai 2023‘te elektrikli araçlara yönelik çalışmalar yapmak için 1 milyar euro yatırım yapacağını açıkladı. Yatırım, şirketin tamamen bağlantılı elektrikli otomobillerin geliştirilmesi, yenilenmesi ve satın alınması için kullanılacak.

Volkswagen Group China’nın baş teknoloji sorumlusu Marcus Hafkemeyer, yeni firmaya CEO olarak başkanlık edecek. 2.000 personel tarafından yönetilen %100 TechCo adlı tesis, araç ve bileşen Ar-Ge’sini satın alma ile birleştirmeyi planlıyor. Stratejinin arkasındaki mantık, Alman otomobil devinin Çin’in hızla değişen tüketici ihtiyaçlarına daha iyi yanıt verme dürtüsünden kaynaklanıyor gibi görünüyor.

Şirket yaptığı duyuruda:

“Bu yatırım, geliştirme sürecindeki sinerjilerden yararlanacak ve en yeni yerel teknolojileri ürün geliştirmeye erken bir aşamada entegre edecek. Amaç, grubun araçlarını Çinli müşterilerin istekleriyle daha da hızlı bir şekilde uyumlu hale getirmek ve pazara daha kısa sürede ulaşmaktır.” açıklamasını yaptı.

Yani, yerel tedarikçiler ürün geliştirmenin ilk aşamalarında yer alacak ve böylece yinelemeler daha erken gerçekleşebilecek.

Şirket, 2024’te %100 TechCo’nun lansmanının Volkswagen’in yeni ürün ve teknolojilerin geliştirme döngüsünü yaklaşık yüzde 30 oranında kısaltmasını sağlayacağını söyledi. Merkezin, 2024’te piyasaya sürülecek gelecekteki bir Volkswagen marka modelinin geliştirilmesinde şimdiden “önemli bir rol oynaması” bekleniyor.

Bu yapı, Volkswagen’in Çinli tüketiciler için yerelleştirmeyi artırmaya yönelik diğer çabalarından sadece aylar sonra geldi. Ekim ayında şirket, Çin pazarı için gelişmiş sürücü destek sistemleri (ADAS) ve otonom sürüş çözümleri geliştirmek için yerel otomobil çipi girişimi Horizon Robotics ile ortak girişimini duyurdu.

Yeni kurulan şirket, SAIC Volkswagen, FAW-VW ve Volkswagen Anhui gibi Volkswagen’in Çin’deki tüm Çin ortak girişimlerinin geliştirme projelerini entegre etme rolünü de üstlenecek. 

Güncel İçerikler