General Motors, sürücüsüz araç şirketi Cruise’un hisselerini SoftBank’tan satın alıyor

General Motors, SoftBank Vision Fund 1'in sürücüsüz otomobil teknolojisi geliştiren Cruise'daki hisselerini 2,1 milyar dolara satın aldı.

Otomobil üreticisi General Motors, cuma günü yaptığı açıklamada, SoftBank Vision Fund 1‘in sürücüsüz otomobil teknolojisi geliştiren Cruise‘daki hisselerini 2,1 milyar dolara satın aldığını duyurdu. GM ayrıca, SoftBank tarafından 2018’de verilen bir taahhüdün yerini alarak Cruise’a 1.35 milyar dolar yatırım yapacağını ekledi.

Şubat ayının başlarında sürücüsüz otomobil teknolojisi geliştiren Cruise’un SoftBank Vision Fund’dan 1,35 milyar dolar yatırım aldığı haberini sizlerle paylaşmıştık. Bu yatırım haberi ile ticarileşme adımlarını hızlandıran şirket, ABD’nin San Francisco eyaletinde sürücüsüz otomobil hizmetini halka açtığını açıklamıştı. Bu gelişmeye ek olarak Kaliforniya Kamu Hizmetleri Komisyonu (CPUC), bu ayın başında, Cruise ve Waymo otonom araçlarının trafikte faaliyet göstermesine izin verdi. Cuma günü yapılan açıklama ise, GM ve Cruise yetkilileriyle birlikte duyuruldu.

2013 yılında kurulan Cruise, 2016 yılında 1 milyar dolara General Motors tarafından satın alındı. O zamandan beri şirket, sürücüsüz arabaları gerçeğe dönüştürerek hem GM hem de Cruise hissedarları için önemli bir değer yaratıyor. Cruise Origin, sıfır emisyonlu ve paylaşımlı elektrikli bir araçtır. Cruise, çevresel sürdürülebilirliği sağlamak ve otonom teknoloji ve yapay zeka geliştirme ve üretmede ABD liderliğini sağlamak amacıyla faaliyet gösterir.

GM, Origin’i Michigan eyaletindeki ZERO fabrikasında üretiyor. Bu fabrika, Amerikan vatandaşları için istihdamı desteklemekle kalmıyor; aynı zamanda ekonomik büyümeyi destekliyor ve Amerikan otomotiv endüstrisinin uzun vadeli başarısını ilerletiyor. Softbank’ın hisselerini neden şimdi satmaya karar verdiği henüz açık değil.

Güncel İçerikler