1,35 milyar dolar yatırım alan Cruise, San Francisco’da sürücüsüz yolculuklarına başlıyor

SoftBank Vision Fund'dan 1,35 milyar dolar yatırım alan Cruise, San Francisco eyaletinde halka açık ilk sürücüsüz yolculuklarına başlıyor.

Sürücüsüz otomobil teknolojisi geliştiren ve General Motors’un bir yan kuruluşu olan Cruise, bugün yaptığı açıklamada, SoftBank Vision Fund‘dan 1,35 milyar dolar yatırım aldığını duyurdu. Bu yatırımla ticarileşme adımlarını hızlandıran şirket, ABD’nin San Francisco eyaletinde sürücüsüz otomobil hizmetini halka açtığını açıkladı.

Cruise Kurucu Ortağı ve CEO’su Kyle Vogt yaptığı açıklamada, bu yolculukların şimdilik ücretsiz olduğunun altını çizdi. Salı günü yayınlanan bir blog gönderisi ile Cruise’un web sitesi aracılığıyla salı günü halka açık bir bekleme listesi oluşturulduğu duyuruldu. Vogt, üç ay önce büyük bir ABD şehrinde ilk tamamen sürücüsüz yolculuğa çıktığını ve bu deneyim sonucunda ne kadar özel bir şey inşa ettiklerini anladığını söyledi.

Welcome, Riders

Cruise yolculukları ilk aşamada sınırlı sayıda kullanıcı ile başlayacak. Bunun için bir kayıt listesi açıldı ve ilerleyen zamanlarda daha fazla insana ulaşmak için çalışılacak. Bir şirket sözcüsü, Cruise’un ilk sürücüsüz hizmetinin 23:00 – 05:00 saatleri arasında olduğunu bildirdi. Cruise’un San Francisco’daki sürücüsüz yolculukları şimdilik Haight-Ashbury, Richmond Bölgesi, Chinatown ve Pacific Heights bölgeleri ile sınırlıdır.

Yapılan açıklamada GM CEO’su Mary Barra‘nın ilk sürücüsüz yolculuğu hakkındaki yorumlarına da yer verildi. Barra, ilk sürücüsüz yolculuğunu “gerçeküstü” ve bir mühendis olarak “kariyerinin en önemli olayı” olarak nitelendirdi.

Geçtiğimiz yılın başlarında Cruise’un Microsoft’un liderlik ettiği bir finansman turunda 2 milyar dolar yatırım aldığını sizlerle paylaşmıştık. 2018 yılında ise SoftBank Vision FundCruise’a başlangıçta 900 milyon dolar yatırım yapmıştı. SoftBank, 2018 yılındaki ilk yatırımına ek olarak 1,35 milyar dolar daha yatırım yapmayı taahhüt etmişti.

Güncel İçerikler