Elektrikli ticari kamyon üreticisi Volta Trucks, 230 milyon euro yatırım aldı

Ağır yük kamyonlarını tamamen elektriklendirmek için faaliyet gösteren İsveç merkezli Volta Trucks, 230 milyon euro yatırım aldı. Şirket, son finansmanı Volta Zero kamyonlarının mühendislik ve ticari operasyonlarını finanse etmek için kullanmayı planlıyor.

İsveç merkezli elektrikli araç girişimi Volta Trucks, C Serisi finansman turunda 230 milyon euro yatırım aldı. Eylül 2021’de 37 milyon euro yatırım aldığı haberine yer verdiğimiz Volta’nın değerlemesi, son finansmanın ardından 433 milyon euro seviyesine yükseldi. Eylül ayındaki B Serisine liderlik eden New York merkezli Luxor Capital, C Serisi finansman turuna öncülük ediyor.

Ağır yük araçlarını tamamen elektriklendirmek ve emisyonu sıfırlamak için ticari kamyon üreten Volta Trucks, bu vizyonu er ya da geç gerçekleştirme kararlılığını gösterdiğini söylüyor. Şirket, bugüne kadar toplamda 325 milyon doların üzerinde yatırım aldı. Volta, 230 milyon euro değerindeki son finansmanı, Volta Zero elektrikli yük kamyonlarının seri üretimine 2022’nin sonunda başlamak için kullanmayı planlıyor. Volta, eylül ayında yaptığı açıklamada, tüm araçlarını Avustralya’da üretmek için Steyr Automotive ile üretim ortaklığı imzaladığını duyurmuştu.

Volta Trucks, tamamen elektrikli Volta kamyonlarının ön siparişlerinin hazır olduğunu söylüyor. Şirket, son finansmanı ön siparişteki ilk kamyonların mühendislik ve ticari operasyonlarını finanse etmek için kullanacak. Şehir içi dağıtım için tasarlanmış olduğu söylenen ilk elektrikli kamyonlar, amacına yönelik ticari yük aracı olarak kullanılacak.

Volta, bu yılki yol haritasına dair yaptığı açıklamada, 16 tonluk tam elektrikli Volta Zero tasarımları için prototipler oluşturmak amacıyla mühendislik ve üretim operasyonlarına yatırım yapacağını açıkladı. Şirket, Londra ve Paris’teki pilot sürüşler için bu kamyonları ilk müşterilerine sunacak. Volta, seri üretiminin ilk yılı olan 2023’te 5.000 araç üretmeyi planlıyor. Şirket, bu üretim kapasitesini 2024’te 14.000 kamyona ve 2025’te 27.000’e çıkarmayı hedefliyor.

Güncel İçerikler