Elektrikli ticari kamyon üreticisi Volta Trucks, 37 milyon euro yatırım aldı

Ağır yük araçlarını tamamen elektriklendirmek ve emisyonu sıfırlamak için ticari kamyon üreten Volta Trucks, 37 milyon euro yatırım aldı.

Volta Trucks, 37 milyon euro değerindeki B serisi finansman turunu duyurdu. Luxor Capital Group LP liderliğinde yürütülen tura Proterra ve Agility gibi şirketin stratejik ortakları da katılım sağladı.

Tam elektrikli ticari araç üreticisi ve hizmet sağlayıcısı Volta Trucks, sıfır emisyonlu bir gelecek vizyonunu ve bunu er ya da geç gerçekleştirme kararlılığını gösteriyor. Volta, ağır yük araçları olarak adlandırılan büyük kargo araçlarını elektriklendirmek ve yeniden tasarlamayı amaçlıyor. Sürdürülebilirliğin zararlı egzoz emisyonlarından fazlası olduğuna inandığını söyleyen şirket, “tedarik zincirimize ve üretim ayak izimize kadar araçlarımızın ve bunların üretildiği bileşenlerin genel çevresel etkisini sürekli olarak azaltmaya çalışıyoruz” sözlerine yer veriyor.

Volta’nın kurucu ortağı ve İsveçli girişimci Carl-Magnus Norden yaptığı açıklamada, Volta’nın yılın başında Londra ve Paris’te altı Ar-Ge aracından oluşan bir filoyu piyasaya sürmeye hazırlandığını söyledi. Bu kamyonları dahili doğrulama için kullanan şirket, önümüzdeki yılın ortasına kadar bu iki büyük Avrupa kentindeki müşterileriyle 33 araçlık bir pilot program başlatmayı planlıyor. Volta, geçtiğimiz hafta tüm araçlarını Avustralya’da üretmek için Steyr Automotive ile üretim ortaklığı imzaladığını duyurmuştu. Bu planın 2022’nin sonuna kadar Volta’nın tam ölçekli üretime başlamasına zemin hazırlaması bekleniyor.

Volta, 2023’e kadar 5 bin, 2024’e kadar 15 bin ve 2025’e kadar 27 bine kadar tam elektrikli ticari kamyon üretmeyi hedefliyor. Şirket ayrıca, sigorta, şarj altyapısı, servis onarım ve bakımını içeren bir kiralama sözleşmesi olan “hizmet olarak kamyon” modelini de ilerleyen zamanlarda piyasaya sunmayı planladığını söylüyor. Doğrudan kamyon satmaya odaklanmış olsa da, Volta’nın kiralama modelinin işin yarısından fazlasını oluşturabileceği ilerleyen aylarda beklenen bir durum olarak değerlendiriliyor.

Güncel İçerikler