İspanya merkezli proptech girişimi Clikalia, 518 milyon dolar yatırım aldı

İspanyol vatandaşlara ev satın alırken dijital çözümler sunan proptech girişimi Clikalia, İspanya'da bugüne kadar gerçekleştirilen en büyük risk sermayesi turlarından birinde 518 milyon dolar yatırım aldı.

İspanyol proptech girişimi Clikalia, İspanya’da bugüne kadar gerçekleştirilen en büyük risk sermayesi turlarından birinde 518 milyon dolarlık borç ve öz sermaye yatırımı aldığını duyurdu.

Los Angeles merkezli Fifth Wall liderliğinde yönetilen finansman turuna Luxor Capital ve Mouro Capital da katılım sağladı. Ayrıca, Deutsche Bank, yaklaşık 450 milyon dolarlık borç finansmanı sağladı.

Alister Moreno ve Pablo Fernandez tarafından 2018 yılında kurulan şirket, İspanyol vatandaşlara evlerini satın alırken dijital seçenekler sunma amacıyla hizmet veriyor. Şu anda 600 kişiden oluşan bir ekibe sahip olan İspanya merkezi girişim, TechCrunch‘a yaptığı bir açıklamada, geçen yıla göre 7 ila  8 kat arasında bir büyüme sağladığını belirtiyor. Şirket ayrıca, kısa süre önce bir İspanyol emlak yönetim şirketi olan Inmho‘yu bu alandaki yeteneklerini genişletmek amacıyla satın aldı.

Şu anda Clikalia, 2.000’den fazla mülkün çalışma oranına sahip, ancak Inmho’nun satın alınması şirkete 250.000’den fazla konut birimine erişim sağlayacak ve 4.000’den fazla satın alma ve satış fırsatı ekleyecek.

Clikalia, satıcılara mülkleri için 24 saat süreli bir teklif verilen bir platform sunar. Teklif kabul edildiği takdirde yedi gün içinde bir satış garantisi verir. Clikalia, işlemlerinin %70’inde bir mülkün bakımını yaptırarak yeniler ve tekrar satışa sunar. Şirket, eski bir ev alan alıcıların tadilat ve tüm işlemler tamamladığında 4 kat daha fazla para harcadıklarını iddia ediyor.

Ocak 2022’de Portekiz’e genişlemeyi ve zamanla Avrupa’ya yayılmayı planlayan girişim, şu anda yalnızca İspanya ve Meksika’da faaliyet gösteriyor. Yeni sermayesini bu pazarlardaki genişlemesini hızlandırmak ve daha fazla insanı işe almak için kullanmayı planlayan şirket, ayrıca yeni satın almalar için de yeni finansmandan yararlanmayı planladığını açıkladı.

Güncel İçerikler