Snapchat, 23 Şubat’tan itibaren kullanıcı adınızı değiştirmenize izin verecek

Dünyanın en çok kullanılan sosyal ağlarından olan Snapchat, 23 Şubat'tan itibaren kullanıcı adınızı değiştirmenize izin verecek.

Snap, çok istenen ve uzun zamandır beklenen bir özelliği çok yakında tüm kullanıcılara sunacağını açıkladı. 23 Şubat’tan itibaren, Snapchat uygulamasında kullanıcı adınızı değiştirebilirsiniz. Şirket, kısa süre önce özelliği test etmeye başladı ve 23 Şubat’tan itibaren iOS ve Android cihazlarında herkes için geçerli olacak.

Bütün sosyal medya platformlarında kullandığımız benzersiz kullanıcı adları, hesaplarımızın vazgeçilmez bir parçası. Ancak, Instagram ve Twitter gibi sosyal ağlar kullanıcı adınızı dilediğinizde değiştirebilmenize izin verirken, Snapchat için benzer bir durum söz konusu değildi. Bugün Snap, kullanıcılarını bu dertten kurtaracak önemli bir gelişmeyi duyurdu.

Bir süredir test edilen özellik 23 Şubat gününde tüm kullanıcılar için geçerli olacak ve dilediğinizde Snapchat kullanıcı adınızı değiştirebileceksiniz. Kullanıcı adı değişikliği, arkadaş listeleri, Snap kodları, Snap puanları ve anılar gibi kullanıcıların hesaplarının özelliklerini etkilemeyecek.

Snapchat kullanıcı adınızı nasıl değiştirirsiniz?

change your username in snapchat

Kullanıcı adınızı değiştirmek için öncelikle kameranın sol üst köşesindeki Bitmoji simgesine dokunarak profil bölümüne gitmeniz gerekiyor. Oradan, sağ üst köşedeki ayarlar simgesine dokunarak ayarlar penceresini açabilirsiniz. “Kullanıcı adı” seçeneğini tıkladığınızda mavi renkte bir “kullanıcı adını değiştir” seçeneği karşınıza çıkar. Ardından daha önce kullanılmamış bir kullanıcı adı girebilir ve değişikliği tamamlamak için “ileri” seçeneğine basabilirsiniz. İnsanların büyüyüp değiştiğinin ve sosyal medya platformlarında değişiklik yapmak isteyebileceklerinin farkında olduğunu belirten Snap, bu özelliğin en çok istenen özelliklerden biri olduğunu söylüyor.

Kullanıcı adınızı yılda kaç kez değiştirebilirsiniz?

Snap, kullanıcıların önceden kullanılmış kullanıcı adlarını seçemeyeceklerini hatırlatıyor. Bunun yanı sıra, kullanıcılar kullanıcı adlarını değiştirmek istediğinde, Snapchat, kullanıcı adlarını yılda yalnızca bir kez değiştirebileceklerini hatırlatan bir hatırlatma da yapacak.

Güncel İçerikler