Snap, Spotlight platformunu kullanan içerik üreticilere bir yıl içinde 250 milyon dolar ödeme yaptığını açıkladı

Geçtiğimiz yıl Instagram ve TikTok ile rekabet etmek için Spotlight platformunu kullanıma sunan Snap, 12 bin içerik üreticiye bir yıl içinde 250 milyon dolar ödeme yapıldığını açıkladı.

Mobil video alanında TikTok ve Instagram ile rekabetle karşı karşıya olan Snapchat, geçtiğimiz sene Kasım ayında içerik üreticiler için büyük bir fırsat olan Spotlight bölümünü kullanıma sunduğunu duyurmuştu. Snap, salı günü yaptığı açıklamada, Spotlight platformunu kullanan kullanıcılar için bir sene içinde 250 milyon ABD doları ödeme yapıldığını açıkladı.

“Geçen yıl boyunca, Spotlight programı aracılığıyla 12.000’den fazla içerik üreticiye toplu olarak 250 milyon ABD dolarının üzerinde ödeme yapıldı” diyen Snap, önümüzdeki yılda da topluluğunu eğlendirmeye devam eden içerik üreticilere birçok fırsat sunmaya devam edeceğini vurguladı. Snapchat ayrıca, ister Spotlight, ister Hikayeler veya Keşfet’te olsun, en sevdiğiniz içerik üreticilerin içeriklerini takip etmenizi ve görüntülemenizi daha fazla kolaylaştırmaya devam edeceğini söyledi. Şirket, en iyi performans gösteren Spotlight gönderimlerine sahip kullanıcılara ayda milyonlar ödediğini söylüyor ancak kesin bir sayı belirtmedi.

Snap ayrıca, içerik üreticilere dikey videolar üzerinde daha hassas düzenleme kontrolü sağlamak amacıyla Story Studio adlı bağımsız bir video düzenleme uygulamasını başlattığını duyurdu. İlk olarak Mayıs ayında duyurulan uygulama artık ABD, İngiltere ve Kanada’daki iOS kullanıcıları için “erken sürüm” olarak sunuluyor.

Snap, Story Studio’nun içerik üreticilerle birlikte oluşturulduğunu söylüyor. Özellik, Spotlight kullanan içerik üreticiler için olduğu gibi daha gelişmiş bir video düzenleme aracı olacak. Story Studio’da düzenlenen videolar doğrudan Spotlight’a veya bir kullanıcının Snapchat hikayesine aktarılabilir. Videolar diğer platformlarda indirilebilir ve paylaşılabilir.

Güncel İçerikler