3D tarama girişimi Th3rd, Snap tarafından satın alındı

Snapchat'in ana şirketi Snap, açıklanmayan bir bedel karşılığında Amsterdam merkezli bir 3D tarama firması olan Th3rd'ü satın aldı.

Snapchat’in ana şirketi Snap, açıklanmayan bir bedel karşılığında Amsterdam merkezli bir 3D tarama firması olan Th3rd‘ü satın aldı. Hollanda merkezli girişim, yapılan bu anlaşmayı doğruladı.

2014 yılında Rudo Bisschop, Esther Bisschop ve Tristan Bethe tarafından kurulan Th3rd, kurumsal çözümü 3DSaaS aracılığıyla insan ve ürünlerin yüksek kaliteli 3B dijital ikizlerini oluşturma konusunda uzmanlık sergiliyor. Çeşitli uygulamalarda ve kullanım durumlarında değer zinciri boyunca dijital ürün ikizlerini kullanarak şirketlerin maliyetleri ayarlamasına ve zincirin her aşamasını daha verimli, daha hızlı ve daha ucuz hale getirmesine yardımcı oluyor.

Girişim, tarama çözümü başına ve tercih edilen bir konumda yılda 50.000 adede kadar öğeyi dijitalleştirebileceğini iddia ediyor. Marka, her bir dijital ikiz (3B model) için yalnızca belirli bir miktar harcıyor ve çıktı formatını ve derece düzeyini seçebiliyor. Dijital 3B modeller, (dijital) pazarlama, sanal gerçeklik, artırılmış gerçeklik için, hologramlar olarak ve reklam kampanyaları oluşturmak için varlık koleksiyonunda bir ana dosya olarak kullanılabiliyor.

Th3rd, Adidas ve Vans gibi şirketlere geniş ölçekte 3D ürün kopyaları üretmede yardımcı oluyor. 2020’de şirket, hiper-gerçekçi 3D ayakkabı taramaları oluşturmak için Adidas ile ortaklık kurdu ve Avrupa’da Adidas’ın Hızlandırıcısı için seçildikten sonra 2.500 çiftten fazla spor ayakkabıyı dijitalleştirdi.

23 Mart’ta Snap, artırılmış gerçeklik araçlarını ticari müşterilerine sunmaya başlayacağını duyurdu.

Şirket:

“Ortalama olarak her gün 250 milyondan fazla kişinin AR’mizle etkileşim kurduğunu” söylüyor.

Son zamanlarda Snap, AR destekli girişimlere yatırım yapıyor ve teknolojiden yararlanmak için platformunu genişletiyor. Bu yatırımlarla beraber şirketin gelecekte metaverse alanına ve dijital çağda insanların ve nesnelerin uyumlu görünümlerine kolayca adapte olabileceği tahmin ediliyor.

Güncel İçerikler