Londra merkezli fintech girişimi Nous, 9 milyon dolar tohum yatırım aldı

Hanelere artan yaşam masrafları konusunda danışmanlık hizmeti sunan Londra merkezli fintech girişimi Nous, 9 milyon dolar yatırım aldı.

Hanelere, artan yaşam masraflarıyla başa çıkabilmeleri için yol gösteren hizmetler sunan Nous, 9 milyon dolarlık tohum yatırım aldığını açıkladı. Mosaic Ventures tarafından yönetilen tur, Gocardless & Monzo’nun kurucu ortağı Tom Blomfield, yapay zeka öncüsü Faculty.ai‘nin kurucu ortağı ve CEO’su Marc Warner gibi tanınmış teknoloji girişimcileri de dahil olmak üzere 65’ten fazla önde gelen melek yatırımcının katılımını içeriyor. Bunların yanında, önde gelen dijital ipotek şirketi Habito‘nun kurucusu Dan Hegarty, fintech girişimi Onfido‘nun kurucu ortağı Eamon Jubbawy, seri girişimci Brent Hoberman, Booking.com kurucu ortağı Andy Phillipps, OpenBanking‘in mimarlarından John Gibson, Amazon İngiltere’nin eski yöneticisi Christopher North ve CMA yöneticisi John Fingleton gibi isimler de tura katılım sağladı.

Greg Marsh, Christian Hølmer, Jon Rudoe ve Glen Walker tarafından kurulan Nous, hanelerin artan yaşam masraflarıyla başa çıkmasına yardımcı olan bir danışman şirketi. Müşteriler, nerede yaşadıklarını belirtip, banka hesaplarını güvenli bir şekilde şirkete bağlayarak temel harcamalarının şirket tarafından saptanmasını sağlıyor. Daha sonra şirket fiyat artışlarını ve enflasyonu takip ederek hane başına masrafların ne kadar artacağını hesaplıyor. Ardından şirket, detaylı raporlar sunarak hayat pahalılığı krizinin müşterilerinin hanelerini nasıl etkileyeceğini anlatıyor. Bu şekilde müşteriler bu yönlendirmeler eşliğinde masraflarını yönetiyorlar.

Şirketin bildirisine göre, Birleşik Krallık’taki haneler, yükselen enerji fiyatları, artan ulaşım ve yakıt maliyetleri, günlük mal ve hizmetlerin artan fiyatları ve artan faiz oranları gibi unsurlar benzeri görülmemiş bir yaşam maliyeti sıkıntısı yaratıyor. Yine şirketin raporuna göre önümüzdeki 12 ayda Birleşik Krallık’ta bulunan her hanenin cebinden aylık ortalama 3.000 sterlin kadar çıkabileceği tahmin ediliyor. Bu, hane sakinlerinin son 30 yılın en sıkıntılı sürecini yaşayacak olması demek.

2021 yılında kurulan şirket, Brainlabs, Deliveroo, Disney, Facebook ve Ocado gibi şirketlerden gelen bir grup deneyimli mühendis, tasarımcı ve pazarlama uzmanından oluşuyor.

Güncel İçerikler