Sharpist, Avrupa genişlemesini hızlandırmak için 23 milyon dolar yatırım aldı

Berlin merkezli dijital koçluk girişimi, İngiltere ve İrlanda pazarına girmek ve Avrupa'daki genişlemesini artırmak için 23 milyon dolar yatırım aldı.

Önde gelen bir dijital koçluk sağlayıcısı olan Sharpist, bugün A Serisi finansman turunda 23 milyon dolar yatırım aldığını açıkladı. A Serisi yatırım turu, melek yatırımcıların yanı sıra Endeit Capital ve Capnamic tarafından ortaklaşa yönetildi. Tura Meta’nın eski başkan yardımcısı Julien Codoniou, Founder Future, Porsche Ventures ve mevcut yatırımcılar Vorwerk Ventures ve btov Partners eşlik etti.

Dominik Lahmann, Fabian Niedball ve Hendrik Schriefer tarafından Berlin’de kurulan Sharpist, hızla büyüyen 300 milyar doların üzerinde kurumsal öğrenme ve geliştirme pazarında faaliyet gösteriyor. Şirket, mobil ve web uygulamalarını kişiselleştirilmiş öğrenme içeriğiyle destekliyor. Bu uygulamalar sayesinde de şirketler uluslararası sertifikaya sahip koçlardan oluşan bir katalogdan kişisel iş koçları seçebiliyor.

2018’deki lansmanından bu yana Sharpist, istikrarlı bir şekilde büyüme kaydetti. Şirketin kurumsal müşterileri arasında STRABAG, Franke ve Otto Group gibi şirketler bulunuyor. 2021’in 4. çeyreğinde ise Zalando, Metro ve BASF bu şirketlerin arasına katıldı.

Sharpist, 2022’de 100 kişilik ekibinin sayısını ikiye katlayarak dijital koçluk pazarındaki konumunu sağlamlaştırmayı hedefliyor. Şirket, elde ettiği yatırımla Avrupa genelinde büyümeyi ve ürün deneyimine odaklanarak ürünlerini geliştirmeyi hızlandırmayı planlıyor. Sharpist ayrıca, önümüzdeki aylarda Londra’da bir şube açarak İngiltere ve İrlanda dahil olmak üzere yeni pazarlara açılmayı planlıyor.

Sharpist CEO’su ve Kurucu Ortağı Hendrik Schriefer, yaptığı açıklamada, “Taze sermaye, endüstriyi tanımlayan ürün deneyimimize daha fazla yatırım yapmamıza ve Sharpist’i kademeli olarak Avrupa’da dijital koçluk için pazar lideri konumuna getirmemize olanak tanıyor” sözlerine yer verdi. Şirket için büyüme döneminin önünü açan finansman, müşterileri ve çalışan ilişkilerinin geliştirilmesi için kullanılacak. Schriefer, kariyer gelişiminde lider platform olma misyonunda Endeit Capital, Capnamic ve Porsche Ventures ile ortak olmaktan heyecan duyduklarını belirtti.

Güncel İçerikler