Güneş enerjisinin benimsenmesini hızlandıran Sunhero, 10 milyon euro yatırım aldı

Yenilenebilir enerji kaynakları arasında kendine önemli yer edinen güneş enerjisinin benimsenmesine yardımcı olarak yaygınlaşmasını isteyen Sunhero, 10 milyon euro yatırım aldı.

Yenilenebilir enerji kaynakları arasında kendine önemli yer edinen güneş enerjisinin benimsenmesine yardımcı olarak yaygınlaşmasını isteyen Sunhero, 10 milyon euro yatırım aldı. Tur, Planet A ve Vorwerk Ventures tarafından yönetilirken Redstone, Speedinvest ve All Iron Ventures‘ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Yenilenebilir ve sürdürülebilir enerji kaynaklarına talep artıyor. Avrupa genelinde insanlar, işletmeler ve hükümetler, daha çevreci, daha gezegen dostu, daha ucuz ve daha otonom bir enerji görünümü yaratan daha yeşil enerji çözümleri arıyor. Güneş enerjisi, çok umut vaat eden seçeneklerden biri ve pazar hızla büyüyor. 2021’de Berlin’de kurulan ve merkezi 2022’de Barselona’ya taşınan Sunhero da bu pazardan yararlanıyor.

Christopher Cederskog ve Stefan Braun tarafından piyasaya sürülen Sunhero, güneş enerjisini daha erişilebilir hale getirmek için PV değer zinciri olmaya devam ediyor ve konut müşterilerinin çatılarına paneller koymasını sağlıyor. Sonuç olarak tüketicilere yeşil geçişin bir parçası olma, karbon ayak izlerini azaltma ve elektrik faturalarından tasarruf etme yetkisi veriliyor.

Girişimin şu ana kadar İspanya, Almanya, İtalya, Mısır ve Ukrayna’da çalışan ekipleri bulunuyor. Bugüne kadar İspanya’da 1000’e yakın sistem kuruldu ve yaklaşık 2.000 MWh elektrik üretti.

Sunhero COO’su Stefan Braun, “Son iki yılı, müşterilerin ihtiyaçlarına göre uyarlanmış solar PV çözümleri sunmak için güçlü bir temel atarak geçirdik. Bu finansman turunun desteğiyle, süreçlerimizi düzene sokmak ve lojistiğimizi optimize etmek için yazılım araçları geliştirebileceğiz. Hedefimiz, sektörümüzde operasyonel mükemmellik için yeni bir standart belirlemek ve bu vizyonu gerçeğe dönüştürmek için gerekli kaynaklara sahip olduğumuz için daha fazla heyecan duyamayız.” dedi.

Bu yeni yatırım, İspanya pazarındaki konumunu sağlamlaştırmak, yazılım geliştirmek ve ürün yelpazesini büyütmek için kullanılacak. Ayrıca, ürün portföyünü elektrikli araç (EV) şarj cihazlarını ve bir dizi başka elektrifikasyon öğesini içerecek şekilde genişletme planlarını da destekleyecek. 

Güncel İçerikler