İmalat endüstrisini düzenlemeyi amaçlayan Workerbase, 10 milyon Euro yatırım aldı

İmalat endüstrisi için makine, çalışan ve diğer süreçleri eş zamanlı olarak takip ederek gelişmesini amaçlayan Workerbase, 10 milyon Euro yatırım aldı.

İmalat endüstrisindeki süreçleri düzene sokmak için çalışmalar yapan SaaS odaklı Workerbase, düzenlenen Seri A turda 10 milyon Euro yatırım aldı. Yatırım turuna mevcut yatırımcı Point Nine ve yeni yatırımcılar Almaz Capital, Porsche Ventures ve Bayern Kapital katıldı.

2017 yılında Norman Hartmann, Thorsten Krüger ve Hamid Reza Monadjem tarafından kurulan Workerbase, insanların, süreçlerin, makinelerin ve malzemelerin eş zamanlı olarak birbiriyle bağlantılı bir şekilde çalışmasını sağlayan özel bir yazılım platformu geliştirdi. Girişim, özel yazılımıyla beraber iş sürecindeki verimsizlikleri ortaya çıktığı anda tespit ederek üretimde aksama ve sorun yaşanmasının önüne geçiyor. 

Sorunlar ortaya çıktığında, şirketin algoritması, düzeltmek için esnek bir görev gücü oluşturarak çalışan becerilerini, konumunu ve kullanılabilirliğini eş zamanlı olarak analiz ediyor. Bu analizlerin sonucunda da verimliliğin ve etkinliğin artmasını sağlanıyor.

Münih merkezli girişimin sunduğu platform hali hazırda Porsche, Siemens, PON.bike ve GKN Powder Metallurgy gibi önde gelen imalat şirketlerinin fabrikalarında geniş çapta kullanılıyor. 

Girişimin CEO’su Norman Hartmann, “Seri A finansmanla temel görevimiz, üretim süreçlerini daha dinamik hale getirmek. Statik üretim süreçleri ve sistemleri mevcut ortamda başarısız oluyor. Workerbase, eş zamanlı bilgilere dayalı tamamen dinamik bir üretim ortamı oluşturmak için insan ve makine zekasını birleştiriyor. Biz buna Dynamic Process Execution (Dinamik Süreç Yürütme) diyoruz.” dedi.

Porsche Ventures Avrupa ve İsrail Başkanı Patrick Huke, “ Dijital dönüşüm bir süredir üretim ortamının bir parçası ve gelecekte de önemli bir etkiye sahip olmaya devam edecek. Şirketler, iyileştirmeleri herhangi bir zamanda değiştirebilmek ve entegre edebilmek için esnek kalmalıdır. Workerbase, şirketlerin manuel süreçleri dijitalleştirmesine ve sürekli değişen bir üretim ortamında hızlı tepki vermesine yardımcı olarak üretim yazılımı endüstrisini geliştirme potansiyeline sahip. Workerbase ekibini gelecekte bir yatırımcı ve ortak olarak desteklemeyi dört gözle bekliyoruz.” dedi.

Bayern Kapital Genel Müdürü Monika Steger, “Workerbase, imalat endüstrisindeki temel sorunların çözülmesine önemli ölçüde katkıda bulunan akıllı bir yazılım platformu geliştirdi. Uzun süreç yapılarını ortadan kaldırır ve tutarsızlıkları daha erken bir aşamada tespit ediyor. bu da üretim sürecinin verimliliğini ve esnekliğini güçlendiriyor.” dedi.

Yeni yatırım, platformun yeteneklerini artırmak için kullanılacak ve her tür ve lokasyondaki imalat şirketlerinin rekabetçi kalmasına ve daha verimli hale gelmesine yardımcı olacak.

Güncel İçerikler