Snapchat, içerik üreticilerinin reklam geliri elde etmesinin önünü açtı

Snapchat, pazartesi günü yaptığı açıklamada, uygulamadaki içerik üreticilerinin, gelir elde edebilmeleri için yeni bir fırsat sunmaya hazırlandığını açıkladı. Açıklamaya göre Snapchat, Snap Star hikayelerinin ortasında gösterilecek reklamları test ediyor.

Snap, içerik üreticilerinin platformdan gelir elde etmesi için birçok yol sunması ile bilinen bir şirket. Kısa biçimli video platformlarının öncülerinden olan Snapchat, Aralık 2021’de Spotlight platformunu kullanan 12 bin içerik üreticisine bir yıl içinde 250 milyon dolar ödeme yaptığını açıklamıştı. Geçtiğimiz yıl Instagram ve TikTok ile rekabet etmek için Spotlight platformunu kullanıma sunan Snap, 2022 yılında da topluluğunu eğlendiren içerik üreticilerine birçok fırsat sunmaya devam edeceğini vurgulamıştı. Bugün, içerik üreticiler için yeni bir para kazanma yolu duyuruldu.

Şu anda Amerika Birleşik Devletleri’ndeki sınırlı sayıdaki içerik üreticisi ile test aşamasında olan özellik, içerik üreticilerinin reklam gelirlerinden pay edinmesini mümkün kılıyor. Snapchat kullanıcılarına arkadaş hikayeleri ve Keşfet bölümünde zaten reklamlar gösteriliyordu. Ancak yeni özellik ile artık içerik üreticilerinin videolarındaki reklamlardan gelir elde etmesi mümkün olacak. Snapchat, özelliğin önümüzdeki aylarda daha geniş çaplı olarak kullanıma sunulacağını belirtti.

Hikayelerden elde edilen gelir, Snapchat ve içerik üreticileri arasında paylaşılacak. Şirket, gelir paylaşımının, gönderi sıklığı ve katılım gibi ölçütlerin dikkate alındığı bir formüle dayandığını söylüyor. Özelliğe şu anda yalnızca Snapchat’in doğrulanmış veya geniş takipçi kitlesine ulaşan içerik üreticileri tarafından erişim sağlanabiliyor.

Son yıllarda Snapchat, içerik üreticilerin uygulamadaki faaliyetlerinden gelir elde etmeleri için çeşitli yollar sunması ile sıklıkla gündeme geliyor. Snapchat’in açıklamasına göre önümüzdeki aylarda geniş çapta kullanıma sunulacak olan Snap Star hikayelerindeki reklam gösterimleri, bu yıl içinde kullanılabilir olacak.

Güncel İçerikler