Tekerlekli sandalye kullanıcıları için dış iskelet geliştiren Wandercraft, 45 milyon dolar yatırım aldı

45 milyon dolar yatırım alan sağlık teknolojisi girişimi Wandercraft, Atalante adındaki ticari ürünü ile Avrupa ve ABD'de genişlemeyi planlıyor.

Tekerlekli sandalye kullanıcılarına odaklanan ve onların yürüyebilmeleri için dış iskeletler geliştiren sağlık teknolojisi girişimi Wandercraft, C Serisi finansman turunda 45 milyon dolar yatırım aldı.

Quadrant Management tarafından yönetilen tur, BpifranceMACSF, Malakoff Humanis, AG2R La Mondiale, Mutuelles Impact, Sofiouest, Xange, Eurazeo, LBO France ve Cemag Invest tarafından katılım gördü.

2012 yılında bir grup mühendis tarafından kurulan Wandercraft, tekerlekli sandalye kullanan kişiler için otonom yürüyen dış iskeletler geliştiriyor. Diğer bir deyişle, hastalara robotik yardımla yürüme fırsatı sunuyor. Kişinin yürüyüşünü belirlemek için yürüme algoritmalarına dayanan ve kendi kendini dengeleyebilen bir dış iskelet olan Atalante, 2019 yılında Wandercraft tarafından piyasaya sürüldü. Şirketin ilk ticari ürünü olan Atalante, Avrupa ve Kuzey Amerika’daki rehabilitasyon merkezlerinde kullanılmaya devam ediyor.

Wandercraft’ın kurucu ortağı Nicolas Simon, yürüme bozukluğundan muztarip çok sayıda akrabası olması sebebiyle 2010 yılında iki ayaklı bir robot üzerinde çalışmaya başlamış. Simon, kendi kendini dengeleyen ve gerçek bir insan gibi yürüyebilen ilk robotun konseptini tasarladıktan sonra 2012 yılında, sınıf arkadaşları Alexandre Boulanger ve Matthieu Masselin (Wandercraft CEO’su) ile birlikte ticari tıbbi cihazlar geliştirmek üzere Paris’te Wandercraft’ı kurdu.

Şirketin 2019 yılında piyasaya sürdüğü ilk ticari dış iskeleti olan Atalante, bugün Avrupa’da çok sayıda rehabilitasyon merkezinde kullanılıyor ve belden aşağısı felçli kişiler için yürümeyi mümkün kılıyor. Dış iskelet, gövde ve üst uzuvları gerçek hareketler için harekete geçirerek hastalara yürüme kabiliyeti veriyor. Şirket, Atalante’nin hem hastalar hem de terapistler için eğitim süresini en aza indirecek şekilde tasarlanmış olduğunu belirtiyor.

Güncel İçerikler