Lüks markaların NFT oluşturmalarını sağlayan Arianee, 20 milyon euro yatırım aldı

Lüks markaların ürünleri için NFT oluşturmalarını sağlayan Paris merkezli girişim Arianee, 20 milyon euro yatırım aldı.

Lüks markalar için web3 çözümleri sunan Arianee, Tiger Global liderliğindeki A Serisi finansman turunda 20 milyon euro yatırım aldığını duyurdu. Bpifrance, ISAI, Noia Capital ve Cygni Capital gibi mevcut yatırımcıların yanı sıra, Commerce Venture ve Motier Ventures da tura katılım sağlayan isimler arasında yer alıyor.

2018 yılında kurulan Paris merkezli girişim, lüks markaların ürünlerini tokenize etmesini ve NFT oluşturmasını kolaylaştırıyor. Dört yıldır faaliyetlerini sürdüren şirket, CRM sisteminde büyük bir değişikliğe imza atmayı ve markaların dijital varlıklarının kontrolünü kazanmalarına yardımcı olmayı hedefliyor. 2000 yılından bu yana perakende sektöründe meydana gelen değişiklikler, müşteri ilişkilerinin dijitalleşmesi, döngüsel ekonominin ortaya çıkması, şeffaflık ve izlenebilirlik gibi pek çok konuda önemli adımların atılmasına neden oldu.

Arianee, bir lüks moda markasından satın aldığınız herhangi bir ürünün orijinalliğini gösteren kartların dijital bir sertifika olarak dönüştürülmesini sağlar. Böylece, seri numarası ve etkinleştirme tarihi ile bunun yalnızca aldığınız ürüne ait bir NFT olduğundan emin olabilirsiniz. Ürünü satmak isterseniz de ürünün yeni sahibine devredebilirsiniz.

Arianee müşterileri arasında Printemps, Breitling, Groupe Casino, Vacheron Constantin, Paris Moda Haftası, Panerai ve IWC gibi isimler yer alıyor. Mart 2021’deki son finansman turundan bu yana personel sayısını üç katına çıkan şirketin şu anda Avrupa ve Kuzey Amerika’da 50’den fazla müşterisi bulunuyor. Ayrıca, IBM ve The Sandbox ile ortaklığa sahip. Bu yeni finansman turuyla Arianee, New York ofisini büyüterek, yeni ekip arkadaşları edinmeyi planlıyor.

Güncel İçerikler