Mobil uygulama geliştiricilerini destekleyen Kovalee, 8 milyon euro yatırım aldı

Mobil uygulama geliştirme platformu Kovalee, düzenlenen Seri A turda 8 milyon euro yatırım aldı.

Mobil uygulama geliştirme platformu Kovalee, düzenlenen Seri A turda 8 milyon euro yatırım aldı. IRIS tarafından yönetilen tura Breega, Bpifrance, Alan Fung ve Alexandre Berriche katıldı.

Mobil uygulama pazarı büyümeye devam ediyor. Farklı coğrafyalara, segmentlere ve ilgi alanlarına hitap eden devasa bir pazar haline geliyor. Uygulamaların popülaritesi ve talebi artmaya devam ederken, uygulama oluşturucuların kalabalığın arasından sıyrılma rekabeti daha da zor bir hal alıyor. Paris merkezli Kovalee, içerik üreticilerinin rekabet avantajı elde etmelerine yardımcı olarak kalabalığın arasından sıyrılmalarını sağlamak istiyor.

2020’de kurulan girişim, oyun dışı mobil uygulama oluşturmayı geliştirmek için AI, ML ve tescilli tahmin ve otomasyon teknolojisinden yararlanır. Kovalee, herhangi bir uygulamayı kendi kategorisinde ‘dünya lideri’ haline getirebileceğini iddia ediyor.

Startup’ın yayınlama modeli, uygulama yaratıcıları ile uzun vadeli kar paylaşım ortaklıklarına dayanıyor. Uygulama geliştiricileri içeriğe odaklanırken Kovalee, bir uygulamayı kullanım ömrü boyunca ölçeklendirmek için gerekli tüm araçları ve uzmanlığı masaya getiriyor. Buna Kullanıcı Deneyimi (UX), Kullanıcı Edinme (UA), App Store Optimizasyonu (ASO) ve para kazanma dahil oluyor.

Girişim, lansmanından bu yana dünya genelindeki ortaklarla 20 sözleşme imzaladı. Ayrıca taahhütlerini yerine getirme konusunda hızlı bir ün kazandı.

Kovalee CEO’su Vincent Hart de Keating, “Küçük şirketler tarafından oluşturulan ve Kovalee tarafından yayınlanan birçok uygulamanın kendi alanlarında devleri geride bırakarak dünya çapında 1 numara haline geldiğini görmekten gurur duyuyoruz. Bu yatırım sayesinde, yayınlama modelini büyük potansiyele sahip daha fazla uygulamaya sunmak için teknolojimizi ikiye katlayacağız. Gücü yetenekli uygulama geliştiricilerine geri vermenin zamanı geldi.” dedi.

Bu yeni yatırımla genç ekip, kendi teknolojisinin yanı sıra yerleşik mobil geliştiriciler ve uzmanların yaptığı Ar-Ge çalışmalarını genişletecek.

Güncel İçerikler