Iris, vücut sıcaklığı ve tansiyon izleme özelliğine sahip olan akıllı yüzüğünü tanıttı

Sağlık ve giyilebilir teknoloji odaklı Iris, kullanıcıların vücut sıcaklığını ve tanisyoununu ölçen akıllı yüzüğünü duyurdu.

Sağlık ve giyilebilir teknoloji odaklı Iris, kullanıcıların vücut sıcaklığını ve tanisyoununu ölçen akıllı yüzüğünü duyurdu. Cihaz, Kickstarter kitle fonlaması kampanyası aracılığıyla piyasaya sürülüyor.

Iris tarafından geliştirilen yüzükte tıbbi sınıf minyatür kan basıncı sensörü ve nabız ölçer de bulunuyor. Akıllı cihazla beraber sunulan aylık abonelik hizmeti, yardımcı uygulamayla kullanıcılara detsek sunuyor.

Cihaz, 6 fotodedektörlü ve 18 LED’li bir PPG sensörünü bünyesinde barındırıyor. Iris’e göre cihaz, ortalama 2 fotodedektör ve 2 LED ile mevcut giyilebilir cihazlardan önemli ölçüde daha güçlü oluyor. Yüzükle beraber kalp atış hızı, kandaki oksijen miktarını, vücut sıcaklığını ve diğer biyometrik verileri ölçmek oldukça kolay bir hal alıyor. Ayrıca egzersizleri, uyku kalitenizi ve stres seviyenizi takip etmeniz mümkün oluyor. Yüzükle beraber gelen akıllı telefon uygulaması, hareket halindeyken tüm verilerin analizini görüntülemenizi sağlıyor. Kan basıncı ölçümlerinin, OTA yükseltmeleri aracılığıyla 2024’ün ortalarında mevcut olması bekleniyor.

Iris tarafından geliştirilen cihaz, piyasadaki en ince akıllı yüzük olarak lanse ediliyor. 5 mm genişliğinde ve 2,5 mm kalınlığıyla beraber en küçük patentli sensörleri bünyesinde barındırıyor. Yüzüğün ağırlığı 5 gramın altında olduğu için oldukça hafif görünüyor. 

Yüzük, piyasadaki mevcut modellerden daha yüksek bir doğruluğa sahip olarak da destekleniyor. Diğer yüzüklerin boyutları parmak üzerinde hareket ettikleri için ölçüm hassasiyetini azaltıyor.

Iris, geliştirdiği akıllı yüzüğü Kickstarter üzerinden 146 dolara sarışa sundu. Altın ve gümüş renk seçenekleri bulunan cihaz, rakiplerine oranla da oldukça uygun fiyata sahip oluyor. Yüzük, Kickstarter kampanyasından ve aylık 10 dolarlık uygulama aboneliğinden sonra 199 dolarlık orijinal fiyatına geri dönecek.

Güncel İçerikler