Mobilite odaklı yaşanabilecek sorunları çözmek isteyen Vianova, 6 milyon euro yatırım aldı

Mobilite tarafında elde edilen verileri bir araya getiren Vianova, 6 milyon euro yatırım aldı.

Mobilite odaklı verileri platformu Vianova, düzenlenen Seri A turda 6 milyon euro yatırım aldı. XAnge tarafından yönetilen tura La Poste Ventures, RATP Capital Innovation, Ponooc ve Contrarian Ventures katıldı.

Vianova’nın mobilite odaklı kuluçka merkezi Software Republique’ye seçilen 5 girişim arasında bulunduğunu daha önce sizlerle paylaşmıştık.

2019 yılında Thibault Castagne, Thibaud Febvre ve Frédéric Robinet tarafından kurulan girişim, kamu yetkililerine ve özel kuruluşlara karmaşık mobilite sorunlarını çözmek için araçlar ve veriler sağlamayı amaçlıyor. Fransa merkezli Vianova, iş birliği yaptığı kurumlar ve kuruluşlara en gelişmiş coğrafi zekayı sağlamak için IoT’den ve her gün 1 milyondan fazla bağlantılı araçtan alınan veriler sunuyor. Bu veriler, bulut tabanlı mobilite analitiği yazılımı sayesinde oluşturuluyor. Böylece şehir planlamacılar, veri bilimciler, filo yöneticileri ve çok daha fazlası hizmetler hakkında içgörüler ve analitik sonuçlar elde edebiliyor.

Vianova, Brüksel’deki biniciler için 120 yeni coğrafi çitle çevrili yavaş hızlı, hareket etmeyen ve teşvikli park merkezi oluşturduğunu söylüyor. Sonuç olarak geliştirilen sistem, altyapıyla ilgili ortaya çıkan kaldırım karmaşasını ve bununla görevli olan kişilerin sokak devriyelerini %30 oranında azalttı.

Vianova

Girişim, mobilite odaklı şirketlerin filolarını doğru zamanda doğru alanlarda konumlandırmak, talebi yakalamak ve kullanımı artırmak için kullandığını iddia ediyor. Ayrıca platform, filo kullanımının daha iyi anlaşılmasına yardımcı olarak mobilite şirketlerinin filolarını yeniden dengeleme ve pil değişimlerini önceden tahmin etmelerini sağlıyor. 

Girişimin kurucu ortağı ve CEO’su Thibault Castagne, “Vianova’yı, kamu yetkilileri (şehirler) ve özel ulaşım sağlayıcıları (araç çağırma, paylaşımlı mobilite şirketleri) arasındaki veri açığını kapatmak gibi basit bir fikirle başlattık. O günden beri daha fazla kullanıcıya ve müşteri segmentine hizmet ettikçe büyüdük.” dedi.

Girişim, aldığı yatırımı ekibini büyütmek, küresel genişlemeyi hızlandırmak ve mobilite veri platformunu daha da geliştirmek için kullanmayı planlıyor.

Güncel İçerikler