OpenSea, kripto varlık cüzdanı Dharma Labs’i satın alıyor

NFT pazaryeri olarak karşımıza çıkan OpenSea, kripto varlıklarınızı saklamanızı sağlayacak NFT şirketi Dharma Labs'i satın aldı.

Popüler NFT pazaryerlerinden biri haline gelen OpenSea, kullanıcıları için geliştirdiği yeni proje ve fikirleri hayata geçirmeye devam ediyor. Kripto varlıklarınızı saklamanızı sağlayan Dharma Labs ile bir anlaşma gerçekleştiren OpenSea, 110 milyon dolar ile 130 milyon dolar arası bir ödeme yaparak şirketi satın aldığını duyurdu.

Şirketin satın alınması ile birlikte Dharma Labs şirketinin kurucu ortaklarından Nadav Hollander, OpenSea’nin CTO’su haline gelecek. Bununla birlikte OpenSea’nın CTO’su da Open Sea’de yeni bir görevde yer alacak. Bu görevin ise OpenSea’deki web3 ve NFT ekosisteminin geliştirilmesi olarak görülüyor.

Anlaşma şartlarına detaylı olarak bakıldığında ise Dharma uygulaması tamamen kapatılacak. Daha önce işlem gerçekleştiren kullanıcıların ise bilgilerini taşımak için ise 1 ay süreleri bulunuyor. Şirket, sistemin ne zaman kapanacağını da belirten bir geri sayım zamanlayıcısını da bizlere gösteriyor.

Dharma Labs neler yapıyor?

Etheriım üzerine çalışmalar gerçekleştiren kullanıcılar, banka hesapları yardımıyla doğrudan işlem yapabiliyorlardı. Uygulama aynı zamanda DeFi ekosisteminin barındırdığı bir çok özelliği de barındırıyor. Bunları detaylandırmak gerekirse; satın alma, değiş tokuş ve bölme.

OpenSea tarafından yapılan duyuruda Dharma Labs, şirket için büyüyen toplulukların ihtiyaçlarına karşı ürün geliştirme süreçlerinde destek sağlayacak. Güvenli bir toplum hedefleyen OpenSea, kullanıcıların uygulamaya tamamen güvenebilmesini amaçlıyor.

Ocak ayının başında 300 bilyon dolar yatırım alan OpenSea, 13.3 milyar dolar değerlendirmeye de ulaştığını hatırlatmak gerek. Şirketin paylaştığı 2022 verileri incelendiğinde ise yeni edindiği finasmanını, yaptığı yatırımlarda yardımcı olması bekleniyor.

Güncel İçerikler