Adobe, tasarım işlerinizi kolayca halledebilmenizi sağlayan Creative Cloud Express’i duyurdu

Adobe, basitleştirilmiş tasarım deneyimi sunan Creative Cloud Express'i duyurdu. Mobil ve web uyumluluğunun yer aldığı bu program, daha çok küçük işletme ve girişimciler için oluşturulmuş.

Kaliforniya merkezli popüler grafik ve medya yazılımları üreten Adobe, kullanıcıların ihtiyaçlarına çözüm niteliğine olan yeni yazılımlarını sunmaya devam ediyor. Tasarım alanında pek çok yazılıma sahip olan Adobe, bugüne kadar yayınladığı program ile basit bir arayüze sahip olmamasıyla eleştirilmişti.

Bu nedenle Creative Cloud Express yazılımını duyuran Adobe, kullanıcılara daha rahat bir deneyim ortamı sunmayı ve bunu yaparken iyi bir kullanıcı arayüzü sunmayı hedefliyor. Gündelik yaşama uyumluluğu ile dikkat çeken Creative Cloud Express, basit arayüz özellikleri ile tasarım araçlarının temel sürümlerini sunuyor.

Tamamen ücretsiz olarak karşımıza çıkan program; Canva gibi basitleştirilmiş tasarım programlarına rakip olması bekleniyor. Ek olarak Adobe, bu program ile fotoğraf düzenleme imkanını da sunuyor. Bu açıdan diğer tasarım programlarının önüne çoktan geçmişe benziyor.

Font merkezli yaratıcı tasarımlar oluşturabilmenizi sağlayan bu program, mobil ve web sürümleri ile bizi karşılıyor. Creative Cloud üyeliği olanlar için Adobe Stock arşivine ulaşma gibi ekstra imkanlar da sunduğunu belirtelim.

Herkes için kullanılabilir bir arayüz sunmayı hedefleyen Adobe, “sürükle-bırak” mantığı üzerine kurulu. Küçük işletmeler ve girişimler için basit tasarımlar oluşturabileceğiniz program, incelendiğinde daha çok sosyal medya için tasarımlar yapabilmenizi sağlıyor.

Programın öne çıkan özelliklerini paylaşmak gerekirse;

  1. Arka plan temizleme,
  2. Video kırpma, birleştirme ve GIF yapma,
  3. Basit şablonlar ile hızlı ve kolay tasarım imkanı,
  4. 20.000 Adobe Fontu

Programı keşfetmek, incelemek ve indirmek için buradaki bağlantıdan Adobe web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Güncel İçerikler