Adobe’den OpenAI’ın DALL-E’sine rakip olacak yeni yapay zeka: Firefly

Adobe, yazılan metinleri görsel hale getiren Firefly adlı yeni yapay zeka modelini duyurdu.

Adobe, yazılan metinleri görsel hale getiren Firefly adlı yeni yapay zeka modelini duyurdu. Firefly, yapay zekayı daha işlevsel hale getiren OpenAI’ın DALL-E’sine direkt rakip olacak.

Şirket, ilk olarak görüntü ve metin efektleri oluşturmaya odaklanan yeni bir yaratıcı üretken yapay zeka modelleri ailesi olan Adobe Firefly’ı bugün tanıttı. Adobe Firefly, içeriğin oluşturulduğu ve değiştirildiği Creative Cloud, Document Cloud, Experience Cloud ve Adobe Express iş akışlarına doğrudan daha fazla hassasiyet, güç, hız ve kolaylık getirecek. Adobe Firefly, Adobe’nin bulutlarında bir dizi yeni Adobe Sensei üretici yapay zeka hizmetinin parçası olacak.

Adobe, yeni yapay zekanın eğitimi için rakiplerinin aksine telif konusunda daha farklı bir yol izliyor. DALL-E, Stable Diffusion ve Midjourney gibi yapay zekalar, eğitim süreçlerinde telifli görseller olup olmamasına dikkat etmediği için davalarla karşı karşıya kaldı. Adobe’nin çözümü, Firefly modellerini yalnızca şirketin telifsiz medya kitaplığı olan Adobe Stock’tan gelen içerikle ve telif hakkının süresinin dolmuş olduğu açık lisanslı ve kamu malı içeriklerle eğitmekten geçiyor. Adobe, gelecekte kullanıcıların Firefly modellerini kendi içeriklerini kullanarak eğitip ince ayar yapabileceklerini söylüyor ve modellerin çıktılarını belirli stillere ve tasarım dillerine yönlendiriyor. 

Adobe Firefly ile sınırsız içerik varyasyonu oluşturmak ve tekrar tekrar değişiklik yapmak hızlı ve basit olacak. Adobe ayrıca Firefly’ı sektör lideri araç ve hizmetlerine doğrudan entegre edecek, böylece kullanıcılar mevcut iş akışlarında üretken yapay zekanın gücünden zahmetsizce yararlanabilecek. Adobe Firefly entegrasyonundan yararlanacak ilk uygulamalar Adobe Express, Adobe Experience Manager, Adobe Photoshop ve Adobe Illustrator olacak.

Adobe’den David Wadhwani, “Üretken yapay zeka, içerik üretici ile bilgisayar arasındaki konuşmayı daha doğal, sezgisel ve güçlü bir şeye dönüştüren yapay zeka güdümlü yaratıcılığın ve üretkenliğin bir sonraki evrimi oluyor. Adobe, Firefly ile üretken yapay zeka destekli ‘yaratıcı içerikleri’ doğrudan müşterilerin iş akışlarına taşıyarak üst düzey yaratıcı profesyonellerden içerik oluşturucu ekonomisinin uzun kuyruğuna kadar tüm içerik oluşturucular için üretkenliği ve yaratıcı ifadeyi artıracak.” dedi.

Şirket, Firefly için her deneyim ve beceri düzeyinden içerik üreticilerini nasıl yüksek kaliteli görüntüler ve harika metin efektleri oluşturabileceğini gösteren bir beta süreci başlattı. Adobe, teknolojinin tam gücünün, onu besleyecek büyük bir hayal gücü olmadan gerçekleştirilemeyeceğine inanıyor. Şirket, beta süreci boyunca, bu dönüşümsel teknolojiyi geliştirirken ve uygulamalarına entegre etmeye başlarken, yaratıcı topluluk ve müşterilerle etkileşim kuracak.

Güncel İçerikler