Google, uygulama mağazası Play Store’un web sitesini yenileme kararı aldı

Google, Android için geliştirdiği uygulama mağazası Play Store'un tasarımını güncelleyerek kullanıcılara daha iyi bir deneyim sunmayı amaçlıyor.

Popüler arama motoru Google, geliştirdiği pek çok ürüne yeni özellikler ve geliştirmeler getirmeye devam ediyor. Android platformunu da geliştiren Google, kullanıcıların uygulama edinebilmesini sağlayan mağazası Play Store’u gün geçtikçe geliştirmekte. Mobil uygulaması, işletim sistemiyle uyum içinde olsa da web sitesi bir hayli eski duran Play Store, yeni nesil cihazlar ve tarayıcılar ile uyumlu olmadığı herkes tarafından kabul edilebilen bir gerçek.

Google Play Store’un Yeni Tasarımı

Bu bağlamda Google, platformu sonunda elden geçirmeye karar vererek Play Store’u yeni tasarım trendleri ile uyumlu hale getirecek. Sadeliği ve insanı merkezine alacak yeni tasarımda “oyunlar, uygulamalar, filimler ve kitaplar” kategorileri, etiket şeklinde ekranın yukarısında görünecek.

Google Play Store’un Yeni Tasarımı

Her kategoriyi büyük görseller ile öne çıkaracak şirket, mobil uygulama ile web sitesinin uyum içerisinde olmasına özen gösterecek. Aynı zamanda bu hareketi SEO açısında değerlendirecek Google, yakın zamanda devreye alacağı SEO kurallarına da Play Store’un uyumluluğunu da tamamlayacak.

Google Play Store’un Yeni Tasarımı

Uygulama gizliliği için de yeni adımlar atmaya hazırlanan Google, aynı App Store’da olduğu gibi verilerin nasıl kullanıldığını kullanıcılara söyleyecek. Android güvenliğini de arttıracak bu hamle ile aynı iPhone’da olduğu gibi uygulamanın ses, konum veya görüntü gibi verileri kullanıp kullanmadığı anlık olarak bildirilecek. Bu düzenin de 2022’nin bahar ayında Play Store’a dahil edilmesi bekleniyor.

Geliştiriciler içinde yakında açıklama yapması beklenen teknoloji devi Google’ın her geliştirici özelinde uygulamalarına hangi verileri neden kullandıklarını açıklaması istenecek. Bu açıklama sonrasında süreç normal bir şekilde devam ederken, bir neden veremeyen ve verileri kötü kullanan uygulamalar Play Store’dan tamamen silinecek.

Güncel İçerikler